NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σε λειτουργία το e-shop του Σκλαβενίτη, παίρνοντας τη θέση του Caremarket

Σε λειτουργία το e-shop του Σκλαβενίτη, παίρνοντας τη θέση του Caremarket

​Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, και λίγες εβδομάδες πριν η πανδημία «χτυπήσει» την χώρα μας και αυξήσει κατακόρυφα την ανάγκη (και την ζήτηση) για αγορές μέσω διαδικτύου, ο Σκλαβενίτης εξαγόραζε το caremarket.gr. Τώρα, η συγκεκριμένη συμφωνία πάει ένα βήμα παραπέρα, με τη γνωστή αλυσίδα super market να θέτει σε λειτουργία το δικό της e-shop, στο sklavenitis.gr.

Όπως ενημερώνει και σχετική ανακοίνωση «το Caremarket δίνει τη θέση του στο eMarket Σκλαβενίτης». Άλλωστε, η εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία Yoda Α.Ε, πραγματοποιούνταν με στόχο οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης να κάνουν σταδιακά «τη μετάβαση τους σε μία νέα ψηφιακή εποχή», κάτι που φαίνεται πως πραγματοποιείται από σήμερα, με κύκλους της εταιρείας να τονίζουν πως πρόκειται για «περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας». Η ανάπτυξη του αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη «προαναγγελόταν» και από την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Σκλαβενίτη, όπου αναφερόταν πως «τους πρώτους μήνες του 2020, πραγματοποιήθηκε η είσοδος της εταιρείας στο ψηφιακό λιανεμπόριο, μέσω της επένδυσης στο caremarket.gr, η αναβάθμιση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός του έτους θα ενσωματωθεί πλήρως στο brand Σκλαβενίτης».

Το «eMarket Σκλαβενίτης» επί του παρόντος εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, ενώ «πολύ σύντομα» θα καλύπτει και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 07:00 έως τις 23:00, ενώ είναι διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ειδών ευρείας κατανάλωσης που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα, εκτός από είδη bazaar (ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού, κτλ), τα οποία θα ενταχθούν «σύντομα» στις συλλογές του.

Οι τιμές των προϊόντων στο eMarket είναι ίδιες με αυτές στα φυσικά καταστήματα, ενώ δεν υπάρχει ελάχιστο όριο παραγγελίας. Για αγορές από 30 ευρώ και άνω, η αποστολή είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30 ευρώ, υπάρχει χρέωση 2 με 6 ευρώ, η οποία υπολογίζεται βάσει χιλιομετρικής απόστασης από το Κέντρο Διανομής. Σημειώνεται πως, επί του παρόντος, δεν υπάρχει δυνατότητα παραλαβής των παραγγελιών από το κατάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, άλλωστε, και η στρατηγική συνεργασία με την πλατφόρμα online παραγγελιών efood, η οποία, πέρα από την πλήρη κάλυψη που προσφέρει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει φτάσει σε Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, και σύντομα σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.500+ βασικά προϊόντα, παραλαμβάνοντάς τα στην πόρτα τους χωρίς επιπλέον χρέωση αποστολής. Η παράδοση των παραγγελιών πραγματοποιείται αυθημερόν για παραγγελίες μέχρι τις 4μμ ή την επόμενη ημέρα για παραγγελίες μετά τις 4μμ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που καταγράφει η Convert Group, το κανάλι του online super market στην Ελλάδα παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 183% στην αξία (€) των online αγορών, όσον αφορά στο το τρίτο τρίμηνο του 2020 (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο), συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Ο κλάδος θα κλείσει το 2020 με συνολικές πωλήσεις αξίας περισσότερο από 100 εκ. ευρώ, διπλάσιες συγκριτικά με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

Ο κλάδος, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, συνέχισε να αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν ίδιο με αυτόν του δεύτερου τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος), περιόδου δηλαδή καραντίνας και μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Μάλιστα, ακόμη και αρκετούς μήνες μετά, η ανάπτυξη σταθεροποιήθηκε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς το Σεπτέμβρη, με σχεδόν τετραπλάσια ανάπτυξη συγκριτικά με τους πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) και με +174% συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2019.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr