NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έρχεται το ψηφιακό «βιβλιάριο υγείας», με πληροφορίες για τεστ και εμβόλια

Έρχεται το ψηφιακό «βιβλιάριο υγείας», με πληροφορίες για τεστ και εμβόλια

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του Travel Pass, ενός ψηφιακού «βιβλιαρίου υγείας» που θα υποστηρίξει, όπως αναφέρεται, το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων.

«Το IATA Travel Pass θα διαχειρίζεται και θα επαληθεύει την ασφαλή ροή των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τεστ και εμβόλια μεταξύ κυβερνήσεων, αεροπορικών εταιρειών, εργαστηρίων και ταξιδιωτών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Τα τεστ είναι το πρώτο κλειδί που επιτρέπει τα διεθνή ταξίδια χωρίς μέτρα καραντίνας. Το δεύτερο κλειδί είναι η παγκόσμια υποδομή πληροφοριών που απαιτείται για την ασφαλή διαχείριση, κοινή χρήση και επαλήθευση δεδομένων τεστ που θα συνδυάζονται με την ταυτότητα των ταξιδιωτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις ελέγχου των συνόρων. Αυτή είναι η δουλειά του IATA Travel Pass. Αυτό το φέρνουμε στην αγορά τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Το Travel Pass θα ενσωματώνει τέσσερα ανοικτού κώδικα και διαλειτουργικά modules που θα μπορούν να συνδυαστούν για μια ολοκληρωμένη λύση:

  • Παγκόσμιο μητρώο απαιτήσεων υγείας: Θα επιτρέπει στους επιβάτες να βρίσκουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις ταξιδιού, τεστ και εμβολίων για το ταξίδι τους.
  • Παγκόσμιο μητρώο κέντρων δοκιμών / εμβολιασμού: Θα επιτρέπει στους επιβάτες να βρουν κέντρα τεστ και εργαστήρια κατά την αναχώρηση τους, τα οποία πληρούν τα πρότυπα τεστ και απαιτήσεων εμβολιασμού του προορισμού τους.
  • Lab App: Θα επιτρέπει στα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και τα κέντρα δοκιμών να μοιράζονται με ασφάλεια τα πιστοποιητικά τεστ και εμβολιασμού με τους επιβάτες.
  • Εφαρμογή ταξιδιού χωρίς επαφή: Θα επιτρέπει στους επιβάτες (1) να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό διαβατήριο», (2) να λαμβάνουν πιστοποιητικά τεστ και εμβολιασμού και να επαληθεύσουν ότι είναι επαρκή για το ταξίδι τους και (3) να μοιράζονται πιστοποιητικά τεστ ή εμβολιασμού με αεροπορικές εταιρείες και αρχές για να διευκολύνουν ταξίδι.

Η IATA και το International Airlines Group (IAG) συνεργάζονται για την ανάπτυξη αυτής της λύσης και θα πραγματοποιήσουν μια δοκιμή «για να δείξουν ότι αυτή η πλατφόρμα σε συνδυασμό με τα τεστ COVID-19 μπορεί να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια και να αντικαταστήσει την καραντίνα».

«Η κύρια προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν ξανά με ασφάλεια. Βραχυπρόθεσμα, αυτό σημαίνει να δοθεί στις κυβερνήσεις η αυτοπεποίθηση ότι τα συστηματικά τεστ COVID-19 μπορούν να λειτουργήσουν σε αντικατάσταση των απαιτήσεων καραντίνας. Και αυτό τελικά θα εξελιχθεί σε πρόγραμμα εμβολίων».

Το IATA Travel Pass είναι μια λύση και για τα δύο. Και το έχουμε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας μια αρθρωτή προσέγγιση βασισμένη σε πρότυπα ανοιχτού κώδικα για να διευκολύνουμε τη διαλειτουργικότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλους παρόχους ή ως αυτόνομη λύση από άκρο σε άκρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα επιτρέπει μια ανταγωνιστική αγορά» δήλωσε ο Nick Careen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της IATA.

«Η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για επιβάτες με πληροφορίες σχετικά με τα τεστ, τα εμβόλια και άλλα μέτρα που απαιτούνται πριν από το ταξίδι, λεπτομέρειες σχετικά με το πού μπορούν να γίνουν τεστ, καθώς και παροχή στους επιβάτες της δυνατότητας να μοιράζονται τα τεστ και τα αποτελέσματα εμβολιασμού σε επαληθεύσιμο και ασφαλή για την ιδιωτικότητα τρόπο, είναι το κλειδί» για το άνοιγμα των συνόρων, αναφέρεται σχετικά.

Η πρώτη διασυνοριακή πιλοτική δοκιμή του IATA Travel Pass έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτό το έτος και η διάθεση του για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr