NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon φέρεται να παρακολουθεί τους εργαζόμενους και τον συνδικαλισμό

Η Amazon φέρεται να παρακολουθεί τους εργαζόμενους και τον συνδικαλισμό
24_11_2020 | 11:56 24_11_2020 | 11:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Amazon διαθέτει ένα «δίκτυο κατασκοπείας» που παρακολουθεί το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της και τις «απειλές» γύρω από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου βασίζεται σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου γραφείου ντετέκτιβ Pinkerton, για να τη βοηθήσει με την παρακολούθηση του προσωπικού της.

Τα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Motherboard, δείχνουν μεγάλη παρουσία των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, όπου το Global Security Operations Center της εταιρείας λαμβάνει ενημερώσεις σχετικά με τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες των εργαζομένων στην Γηραιά ήπειρο, με λεπτομερείς αναφορές που περιλαμβάνουν τον ακριβή χρόνο και τον τόπο τυχόν αναταραχών, καθώς και τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε εκδήλωση.

Η συλλογή πληροφοριών αναφέρεται πως διατηρεί την εταιρεία ενήμερη για κοινωνικά κινήματα που μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εργαζομένων της, συμπεριλαμβανομένου του περιβαλλοντικού ακτιβισμού από τη Greta Thunberg.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι αναλυτές κινδύνου της Amazon παρακολουθούν τους εργαζόμενους στις αποθήκες και τους οδηγούς παραδόσεων στην Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Ασία.

Αν και αναγνώρισε την πρόσληψη του Pinkerton Detective Agency, η Amazon δήλωσε ότι «δεν χρησιμοποιεί τους συνεργάτες της για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους εργαζόμενους στις αποθήκες».

«Όπως κάθε άλλη υπεύθυνη επιχείρηση, διατηρούμε ένα επίπεδο ασφάλειας εντός των δραστηριοτήτων μας για να διατηρήσουμε τους υπαλλήλους, τα κτίρια και τα αποθέματά μας ασφαλή», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon, Lisa Levandowski. Σύμφωνα με την ίδια, οποιαδήποτε απόπειρα αναφοράς γύρω από κάτι ασυνήθιστο ή λάθος «είναι ανεύθυνη και εσφαλμένη».

Τα δημοσιεύματα έρχονται αφότου η Amazon δημοσίευσε και διέγραψε δύο θέσεις εργασίας για «αναλυτές πληροφοριών» τον Σεπτέμβριο, οι οποίες ζητούσαν την παρακολούθηση «απειλών» γύρω από συνδικαλιστικές διαδικασίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr