NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα οι διαδικτυακοί πάροχοι

Βρετανία: Αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα οι διαδικτυακοί πάροχοι

​Οι βρετανικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα μπορούσαν βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα σε περίπτωση που αποτύχουν να ενισχύσουν την ασφάλεια στα δίκτυά τους, βάσει νέου νόμου.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της ασφάλειας στα δίκτυα 5G και οπτικών ινών του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με αυτό, οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός και το λογισμικό που χρησιμοποιούνται πληρούν ορισμένα πρότυπα.

«Αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από εχθρική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο, από κρατικούς φορείς ή εγκληματίες», ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού. «Τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση έχει αποδώσει μια σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και παράγοντες από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν».

Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών έως και 10% του κύκλου εργασιών ή 100.000 βρετανικές λίρες την ημέρα, εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr