NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon «νικά» την eBay στην αγωγή για τη «λαθροθηρία» πωλητών

Η Amazon «νικά» την eBay στην αγωγή για τη «λαθροθηρία» πωλητών

​Η Amazon επικράτησε εναντίον της eBay, σε αγωγή που κατηγορούσε την γνωστή πλατφόρμα ότι προσπαθούσε να προσεγγίσει πωλητές που δραστηριοποιούνται στην αντίπαλη υπηρεσία.

Η eBay είχε υποβάλει δύο σχετικές αγωγές - μία τον Οκτώβριο του 2018 και μια άλλη τον Ιούλιο του 2019 - σχετικά με φερόμενη «λαθροθηρία» πωλητών. Η πρώτη, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, ονομάτιζε μόνο την Amazon, ενώ η δεύτερη, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, περιελάμβανε και τα ονόματα τριών διαχειριστών της εταιρείας.

Μια επιτροπή διαπίστωσε ότι ενώ οι υπάλληλοι της Amazon παραβίασαν σχετικές συμβάσεις, η eBay δεν απέδειξε ότι υπέστη ζημιές. Έτσι, απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της εταιρείας.

Η αγωγή του Ιουλίου 2019 κατηγόρησε managers της Amazon ότι συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα για να εκπαιδεύσουν και να ενθαρρύνουν δεκάδες εκπροσώπους πωλήσεων να «κυνηγήσουν» πωλητές στην πλατφόρμα της eBay.

Όπως αναφερόταν, «οι managers της Amazon και άλλοι έδωσαν οδηγίες σε δεκάδες εκπροσώπους πωλήσεων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν λογαριασμούς μελών του eBay για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα M2M του eBay και να ζητήσουν από εκατοντάδες πωλητές να πουλήσουν στην πλατφόρμα της Amazon».

Η αγωγή κατηγορούσε τους managers της Amazon, μεταξύ άλλων, για εκβιασμό, απάτη, παρέμβαση στις συμβατικές σχέσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr