NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Διαδικτυακά στις 12 και 13 Δεκεμβρίου το Ioannina Science Weekend​

​Διαδικτυακά στις 12 και 13 Δεκεμβρίου το Ioannina Science Weekend​

Η Oργανωτική Oμάδα του Ioannina Science Festival, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», σας προσκαλεί στο πρώτο Ioannina Science Weekend, ενός διαδικτυακού event αφιερωμένο στην επιστήμη και την καινοτομία, που θα λάβει χώρα μέσω του YouTube channel της Ομάδας, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, στις 17:00- 20:00, με θέμα “World of Science”.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Φεστιβάλ Επιστημών στην Αθήνα (ASF), τη Θεσσαλονίκη (TSF), τη Λάρισα (ΤhSF), και την Κύπρο (MSF), τα Ιωάννινα (ISF) θα φιλοξενήσουν τη δική τους ξεχωριστή εκδήλωση. Όλες οι δράσεις των Science Festivals περιλαμβάνουν ποικίλες, πρωτοπόρες και συνάμα διασκεδαστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε κάθε ηλικία, διατηρώντας άρρηκτο τον επιστημονικό τους χαρακτήρα. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένα από αυτά: επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κτλ, ενώ προσκαλούνται να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Εκπέμποντας, σε πανελλήνια εμβέλεια, επιδιώκεται η διαδικτυακή επαφή με το κοινό, μέσα από επιστημονικά εκλαϊκευμένες ομιλίες και να εμπνευστούν οι πολίτες, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την επιστήμη και να μάθουν περισσότερα για αυτή. Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι η ακαδημαϊκή παράδοση, με σκοπό τη μάθηση, αλλά η όμορφη παρουσίαση ενδιαφερουσών πτυχών της επιστήμης, μέσα από τα μάτια των ειδικών.

Τα ηνία της παρουσίασης και του συντονισμού του event πρόκειται να αναλάβουν αγαπημένα πρόσωπα, γνωστά στο ευρύ κοινό!

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνεπάγονται με την πανδημία, η ομάδα είναι έτοιμη να αναδείξει τη «γοητευτική» πλευρά της επιστήμης, σε πανελλήνιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παρακολούθηση του πρώτου ScienceWeekend δεν εμφανίζει ηλικιακά κριτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση, την ομάδα, αλλά και για ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» γνώσεων μέσα από εβδομαδιαίες αναρτήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού, που παρατίθενται παρακάτω, αλλά και το ομώνυμο κανάλι στο YouTube.

Facebook: (facebook.com/ioanninasciencefestival)

Instagram: (instagram.com/ioannina_science_festival)

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/173571417765085

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr