NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία ζητά από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να πληρώσουν τον ψηφιακό φόρο

Η Γαλλία ζητά από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να πληρώσουν τον ψηφιακό φόρο

Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ειδοποιήσεις σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ζητώντας τους να καταβάλουν τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών (digital tax) όπως έχει προγραμματιστεί, τον Δεκέμβριο.

Η Γαλλία ανέστειλε την είσπραξη του φόρου, ο οποίος θα πλήξει εταιρείες όπως η Facebook και η Amazon, στις αρχές του έτους, ενώ πραγματοποιούνταν διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την αναθεώρηση των διεθνών φορολογικών κανόνων.

Το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα εισπράξει τον φόρο τον Δεκέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί, εάν οι συνομιλίες ήταν άκαρπες μέχρι τότε, κάτι που συνέβη όταν οι 140 χώρες που συμμετείχαν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τα μέσα του 2021.

«Οι εταιρείες που υπόκεινται στον φόρο έλαβαν την ειδοποίησή τους για την καταβολή της δόσης του 2020», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.

Η χώρα επέβαλε πέρυσι εισφορά 3 τοις εκατό στα έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες που αποκτήθηκαν στη Γαλλία από εταιρείες με έσοδα άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ και 750 εκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.

Το υπουργείο ήλπιζε να συγκεντρώσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ φέτος από το φόρο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr