NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κορεατική LG θα διαχωρίσει τις θυγατρικές της, δημιουργώντας νέο όμιλο

Η κορεατική LG θα διαχωρίσει τις θυγατρικές της, δημιουργώντας νέο όμιλο
26_11_2020 | 12:02 26_11_2020 | 12:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η κορεατική LG δήλωσε την Πέμπτη ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να αναδιαρθρώσει τον όμιλο LG Group, διαχωρίζοντας ορισμένες από τις θυγατρικές της, όπως η εταιρεία παραγωγής chipset για οθόνες, Silicon Works, με στόχο να σχηματιστεί ένας νέος όμιλος τον επόμενο χρόνο.

Αυτή αποτελεί την τελευταία σε μια σειρά συμφωνιών αναδιάρθρωσης των οικογενειακών ομίλων της Νότιας Κορέας, καθώς μεγαλώνουν σε μέγεθος και περνούν στα χέρια επόμενων γενιών. Η αναδιοργάνωση αναμένεται πως θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της πίεσης για τον περιορισμό των συναλλαγών εντός ομίλων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Ο Koo Bon-joon θα είναι διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας holding, σύμφωνα με την κανονιστική κατάθεση της LG Corp. Θα πάρει τα ηνία των θυγατρικών από τον ανιψιό του, Koo Kwang-mo, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της LG Group το 2018 μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Το LG Group είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος της Νότιας Κορέας και οι βασικές του επιχειρήσεις περιλαμβάνουν καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, χημικά προϊόντα, οικιακά προϊόντα και καλλυντικά, καθώς και ανταλλακτικά όπως μπαταρίες και οθόνες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα των GM, Tesla και Apple.

Οι θυγατρικές που θα διαχωριστούν τον Μάιο του 2021 περιλαμβάνουν επίσης την LG International, την LG Hausys και την LG MMA Corp.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr