NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Three Cents Μπαίνει δυναμικά στην λιανική

Three Cents Μπαίνει δυναμικά στην λιανική

Στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Three Cents με συνολικό όγκο πωλήσεων 450.000 κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση έναντι του 2018 περίπου 20% στα 318.000 κιβώτια.

Η εταιρεία αναψυκτικών, η οποία κάνει δυναμικό άνοιγμα στην αγορά του retail με νέα προϊόντα, με στόχο να έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σημειώνει ράλι τζίρου από το 2017. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το 2017 έκλεισε στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ με το 2018 να αυξάνεται στα 3,8 εκατομμύρια. Ο ρυθμός ανάπτυξης μεταξύ 2017 και 2018 στο 79% ενώ μεταξύ 2018 και 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε στο 44%.

Το 2020 ξεκίνησε με θετικά μηνύματα για την εταιρεία, ωστόσο το κλείσιμο της εστίασης και το δεύτερο κύμα lockdown προκάλεσε διψήφια πτώση στο κύκλο εργασιών -15%. Ωστόσο η εταιρεία στοχεύει να μειώσει την πτώση και να κλείσει τις λογιστικές της καταστάσεις για το οικονομικό έτος 2020 σε μονοψήφιο ποσοστό.

H Three Cents εστιάζει στην HORECA με όγκο πωλήσεων 70% και στο retail με όγκο πωλήσεων 30%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει φορολογική έδρα στη Βρετανία και σήμερα έχει παρουσία σε 30 χώρες και 3 ηπείρους. Στα μελλοντικά της σχέδια είναι να αποκτήσει φυσική παρουσία στην Ελλάδα

Τη δυναμική της παρουσία στην αγορά σηματοδοτεί και η νέα καμπάνια που ετοιμάζει η εταιρεία τέλος Νοεμβρίου, όπως και αυτή που θα «τρέξει» το 2021. Επιπρόσθετα η εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία της για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, προγραμματίζει σημαντικές προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της μέσα στο 2021.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014, από τους Βασίλη Καλαντζή, Γιώργο Μπάγκο, Δημήτρη Νταφόπουλο και Γιώργο Τσιρίκο, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του bartending και της εστίασης. Με 10 προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό της και αιχμή του δόρατος την πολύ δημοφιλή Pink Grapefruit Soda, μια γεύση που εμπνεύστηκαν και πρώτοι δημιούργησαν τα Three Cents, η εταιρεία έχει καταφέρει ξεκινώντας από την Ελλάδα, να αποτελεί μία διεθνή επιτυχία, με παρουσία σε 35 χώρες, σε 3 ηπείρους.

Ήδη, μέσα σε 6 χρόνια παρουσίας των Three Cents στην αγορά, τα προϊόντα της έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην προτίμηση, επαγγελματιών και καταναλωτών. Από το 2016, τη διανομή των Three Cents έχει αναλάβει η εταιρεία ΑΜΒΥΞ, ενώ μέσα από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας από το Virtus South European Fund, η εταιρεία Three Cents ενισχύει περαιτέρω τη λειτουργία της, έτσι ώστε να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στις αγορές που δραστηριοποιείται ήδη, αλλά και να διευρύνει περαιτέρω το εγχώριο και παγκόσμιό αποτύπωμά της.

Οι τέσσερις ιδρυτές των Three Cents, Βασίλης Καλαντζής, Γιώργος Μπάγκος, Δημήτρης Νταφόπουλος και Γιώργος Τσιρίκος υπογράμμισαν: «Λαμβάνοντας υπόψη, τη μέχρι τώρα πορεία μας, όραμά μας ήταν και παραμένει η δημιουργία καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων, που θα προσφέρουν έμπνευση, καλύπτοντας τις ανάγκες καταναλωτών και επαγγελματιών. Για εμάς η κατανάλωση ενός ποιοτικού αναψυκτικού, είτε μόνο του, είτε ως mixer ενός ποτού, δεν είναι πλέον πολυτέλεια - είναι κάτι που μπορεί ο οποιοσδήποτε να απολαύσει και στο σπίτι του».

Αυτή τη στιγμή, στην αγορά κυκλοφορούν 10 κωδικοί προϊόντων Three Cents: Pink Grapefruit Soda, Mandarin & Bergamot Soda, Cherry Soda, Sparkling Lemonade, Ginger Beer, Tonic Water, Dry Tonic, Aegean Tonic, Lemon Tonic, Two Cents Plain.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr