NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στα «χέρια» της Interpol τρεις Νιγηριανοί για κυβερνοεπιθέσεις σε 50.000 εταιρείες

Στα «χέρια» της Interpol τρεις Νιγηριανοί για κυβερνοεπιθέσεις σε 50.000 εταιρείες

Τρεις Νιγηριανοί που φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα στον κυβερνοχώρο, με δεκάδες χιλιάδες θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, συνελήφθησαν σήμερα στο Λάγος της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η Interpol.

Σύμφωνα με την αναφορά που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Group-IB, οι τρεις ύποπτοι είναι μέλη μιας ομάδας που παρακολουθούνταν από το 2019. Η ομάδα λειτούργησε στέλνοντας μαζικές καμπάνιες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, με emails που περιείχαν κακόβουλο λογισμικό.

Τα συνημμένα αρχεία περιείχαν στελέχη κακόβουλου λογισμικού που παρείχαν στους εισβολείς πρόσβαση σε μολυσμένους υπολογιστές, όπου εστίαζαν στην κλοπή διαπιστευτηρίων από προγράμματα περιήγησης, email και FTP.

Η ομάδα, που είναι γνωστή ως TMT, έστειλε καμπάνιες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε πολλές γλώσσες και κατάφερε να μολύνει εταιρείες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Νιγηρία και άλλες.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, οι Interpol και Group-IB δήλωσαν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν περισσότερους από 50.000 οργανισμούς που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό της συγκεκριμένης ομάδας.

Συνολικά, περισσότερες από 500.000 κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες σε περισσότερες από 150 χώρες έλαβαν email, σύμφωνα με την Interpol.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr