NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ρωσία: «Μπλόκο» σε κοινωνικά δίκτυα που κάνουν διακρίσεις εναντίον ρωσικών portal

Ρωσία: «Μπλόκο» σε κοινωνικά δίκτυα που κάνουν διακρίσεις εναντίον ρωσικών portal

​Η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε έναν νέο νόμο για τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε ξένους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης από την επικράτεια της Ρωσίας, ως αποτέλεσμα αναφορών για «διακρίσεις» εναντίον ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων που λειτουργούν στο εξωτερικό.

Ιστότοποι όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube αναφέρονται στις «επεξηγηματικές σημειώσεις» που συνοδεύουν το νέο προσχέδιο, που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για συζήτηση στη Δούμα.

Οι Ρώσοι νομοθέτες λένε ότι, από τον Απρίλιο του 2020, οι κρατικές αρχές έχουν λάβει καταγγελίες από συντάκτες ρωσικών ειδησεογραφικών ιστότοπων που είδαν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνονται από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες.

«Τα μέσα ενημέρωσης όπως η Russia Today, η RIA Novosti, η Crimea 24 λογοκρίθηκαν. Συνολικά, καταγράφηκαν περίπου 20 πράξεις διακρίσεων» ανέφεραν οι Ρώσοι νομοθέτες. Οι πράξεις διακρίσεων αναφέρονται σε κανόνες που εισήχθησαν στο Twitter και στο Facebook φέτος και στο YouTube το 2018.

Οι τρεις ιστότοποι εμφανίζουν ειδικές ετικέτες στα προφίλ των κρατικών ειδησεογραφικών πρακτορείων και έχουν μειώσει την προβολή τους, αφαιρώντας το περιεχόμενό από τους αλγόριθμους προτάσεων.

Οι Ρώσοι χαρακτήρισαν αυτούς τους κανόνες «παράλογους περιορισμούς» που «κάνουν διακρίσεις εναντίον των ρωσικών μέσων ενημέρωσης», χαρακτηρίζοντας τους ως «παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr