NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Sony προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να πάρει τα εργοστάσια της από την Ιαπωνία

Η Sony προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να πάρει τα εργοστάσια της από την Ιαπωνία
27_11_2020 | 13:39 27_11_2020 | 13:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η Sony προειδοποίησε την ιαπωνική κυβέρνηση ότι ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρύνει την παραγωγή της από τη χώρα, εάν δεν χαλαρώσουν οι κανόνες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις γύρω από την πράσινη ενέργεια.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τα σχετικά σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου, Kenichiro Yoshida, υπογραμμίζουν τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις για να εκμηδενίσουν το αποτύπωμα άνθρακα στην παραγωγή τους, καθώς η Apple, η Facebook και άλλοι τεχνολογικοί όμιλοι επιδιώκουν να αλλάξουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Οι ανησυχίες της Sony επαναλήφθηκαν από τα επικεφαλής στελέχη της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Ricoh, της εταιρείας καλλυντικών Kao και της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Nissay Asset Management, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Taro Kono, υπουργό διοικητικών μεταρρυθμίσεων της Ιαπωνίας, νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Μου είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αγοράσουν ανανεώσιμη ενέργεια στην Ιαπωνία. Η ποσότητα είναι περιορισμένη και η τιμή πολύ υψηλή», δήλωσε ο Kono σε συνέντευξή του στους FT. «Έτσι μου είπαν πως είτε πρέπει να κάνουμε κάτι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε πρέπει να απομακρυνθούμε από την Ιαπωνία».

Ο κ. Kono αναγνώρισε ότι η Ιαπωνία «υστερεί» σε σύγκριση με άλλες χώρες στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η χώρα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη σύσταση μιας κυβερνητικής ειδικής ομάδας για την εξέταση κανονισμών που παρεμποδίζουν την επέκταση της πράσινης ενέργειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr