NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, καλεί σε μποϊκοτάζ της Amazon

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, καλεί σε μποϊκοτάζ της Amazon
Φωτογραφία: DTRocks
27_11_2020 | 15:12 27_11_2020 | 15:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής και Γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε ένα ολοήμερο μποϊκοτάζ της Amazon κατά τη διάρκεια της σημερινής Black Friday.

Σε σχετικό βίντεο, ο κ. Βαρουφάκης ζητά από τους καταναλωτές «να μην επισκεφθούν καν την ιστοσελίδα της Amazon» την Black Friday - την πιο κερδοφόρα ημέρα του λιανικού κλάδου. «Μποϊκοτάροντας την Amazon, ενισχύετε με τη δική σας δύναμη έναν διεθνή συνασπισμό εργαζομένων και ακτιβιστών». Όπως λέει «η Amazon δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μόνο μια μονοπωλιακή εταιρεία-κολοσσός. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ χειρότερο. Είναι ο πυλώνας μιας νέας τεχνολογικής φεουδαρχίας.

Η Amazon αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της σαν αναλώσιμα ρομπότ: Αναγνωρίζοντας μόνο την ικανότητά τους να διαλέγουν και να πακετάρουν, σε συνθήκες που συντρίβουν την ψυχή τους και λυγίζουν το κορμί τους. Η Amazon ενταφιάζει τα μικρά βιβλιοπωλεία και μαγαζιά που δίνουν ζωή στις γειτονιές μας. Η Amazon δεν είναι ένας απλός πάροχος υπηρεσιών, ούτε τα κέρδη της αντιστοιχούν στην αμοιβή ενός παρόχου υπηρεσιών».

Η επιτυχία της Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας - σε σημείο που η εταιρεία φέρεται να πραγματοποιεί πωλήσεις 11.000 δολαρίων το δευτερόλεπτο - έχει αυξήσει σημαντικά την τιμή της μετοχής της, αυξάνοντας και τον προσωπικό πλούτο του διευθύνοντος συμβούλου, Jeff Bezos, που είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το Bloomberg εκτιμά ότι ο τρέχων πλούτος του φτάνει τα 187 δισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr