NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Δ. Κοράνης: Η επιχειρηματική δικτύωση μέσω διαδικτύου φέρνει αποτελέσματα στους εξαγωγείς

Δ. Κοράνης: Η επιχειρηματική δικτύωση μέσω διαδικτύου φέρνει αποτελέσματα στους εξαγωγείς

Ο Δημήτρης Κοράνης, σύμβουλος αγορών σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις στη γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά, μιλάει στο epixeiro.gr για τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών στην μετά covid εποχή.

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή: Πώς ένας Έλληνας σύμβουλος έχει αναπτύξει πελατολόγιο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον;

Η καταγωγή μου, η καρδιά μου και η χώρα μου είναι η Ελλάδα, ζώ όμως και επιχειρώ στη Γερμανία. Ξεκίνησα από σύμβουλος / συνεργάτης μεγάλων επιχειρήσεων σε θέματα αναβάθμισης και τεχνογνωσίας του τμήματος αγορών τους και στην πορεία δημιούργησα δύο εταιρίες, την Koranis Purchasing Solutions και την Agoras, οι οποίες προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες όχι μόνο σε βιομηχανικούς κολοσσούς αλλά και σε μικρότερες εταιρίες, καθετοποιώντας τη γνώση, τις υποδομές αλλά και τις ευκαιρίες αγορών προς όφελος του πελάτη.

Πώς εξελίσσεται το περιβάλλον εντός Ευρώπης και πώς βλέπετε τις ελληνικές εξαγωγές μέσα στο νέο διεθνές περιβάλλον;

Η πανδημία που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή όλες οι αγορές έχει δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση. Ταυτόχρονα, η επιβεβλημένη απόσταση μεταξύ των ανθρώπων όσο διαρκεί η πανδημία έχει εκτοξεύσει την τεχνολογία, της έχει δώσει τεράστια χρηματοδότηση, και έχει βοηθήσει όλους εμάς σαν ανθρώπους να αναβαθμίσουμε άμεσα και επιτακτικά την ψηφιοποίησή μας. Με λίγα λόγια, «go digital or go home».

Η ελληνική αγορά έχει προοπτικές και ποιοτικούς ανθρώπους. Κάποιες φορές, στο θέμα των εξαγωγών, υστερούμε στις υποδομές και το marketing των προϊόντων ή υπηρεσιών που θέλουμε να προωθήσουμε.

Η ομαδική δουλειά και οι συλλογικές προσπάθειες εξακολουθούν να είναι ο σωστός τρόπος για να βγει μια εταιρία στην ευρωπαϊκή αγορά ή πιστεύετε ότι έχει αλλάξει αυτό λόγω της τεχνολογίας;

Η τεχνολογία είναι μια γέφυρα όταν δεν μπορείς να περάσεις το ποτάμι, έτσι το βλέπω εγώ. Για να διασχίσεις, όμως, το ποτάμι πρέπει να έχεις τα σωστά εφόδια, πλάνο για την αντίπερα όχθη και υποδομές. Η ομαδική δουλειά και οι σωστές επαφές ήταν και είναι το κλειδί της επιτυχίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγικού προϊόντος.

Πάνω σε αυτήν την ιδέα, του «win win», έχουμε σχεδιάσει και μια ιδιωτική συλλογική προσπάθεια για συγκεκριμένους Έλληνες εξαγωγείς στη Γερμανία και σε μερικές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για μια ομάδα networking με ελληνικές «ρίζες» και διεθνή «κλαδιά». Έχουμε ήδη αναλάβει δράση και με την καθοδήγηση τόσο τη δική μου όσο και άλλων μελών της ομάδας, σκοπεύουμε να σας ανακοινώσουμε σύντομα τους καρπούς των διεθνών επαφών μας.

Ποιος είναι ο στόχος σας με την ιδιωτική, αυτή, πρωτοβουλία;

Στην μετά covid εποχή, το εμπόριο αλλά και το πλαίσιο δράσης των επιχειρήσεων θα είναι αρκετά διαφορετικό, από ότι ήταν ως σήμερα. Επίσης, οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών έχουν ήδη αλλάξει και τροποποιούνται μέρα με την ημέρα, ενισχύοντας την αλλαγή. Όλοι εμείς, των προμηθειών αγορών της καταναλωτικής αλυσίδας ή του B2B, πρέπει να ενωθούμε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρώτα για αμεσότητα στην ενημέρωση και κυρίως για επαγγελματική δικτύωση.

Θέλω να εμπλουτίσω και να ενδυναμώσω τις επαφές και τη συνεργασία μου με ελληνικές εταιρίες και Έλληνες επιχειρηματίες, ώστε να αξιοποιήσω για όλους τη νέα εποχή.

Σκοπεύετε να ακολουθήσετε κάποιο σύστημα business generation, κάποιο σύστημα διεθνούς συνεργασίας, ή κάποιο άλλο επιχειρηματικό «εργαλείο»;

Χρησιμοποιώ το σύστημα ΒΝΙ στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών μου τα τελευταία 14 χρόνια, έχοντας χτίσει ένα αρκετά εκτεταμένο διεθνές δίκτυο, οπότε σε αυτό το πλάνο μου θα χρησιμοποιήσω το ίδιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικό σύστημα, απλά το αντίστοιχο ελληνικό.

koranis2.jpg?mtime=20201128214546#asset:227975

Πώς μπορεί το epixeiro.gr να σας βοηθήσει σε αυτό το αναπτυξιακό πλάνο;

Μπορείτε να με φέρετε σε επαφή με αξιόλογους επιχειρηματίες εξαγωγικού προϊόντος; Φανταστείτε μια μέρα να συζητάμε ότι μια συνέντευξη μαζί σας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες εποικοδομητικές διεθνείς συνεργασίες και ανάπτυξη!

Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας;

Το πιο απλό είναι να με βρει στο προφίλ μου στο LinkedIn και θα κανονίσουμε μια αρχική συνάντηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr