NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιαπωνία και Ινδία «ενώνουν δυνάμεις» στο 5G, απέναντι στην επιρροή της Κίνας

Ιαπωνία και Ινδία «ενώνουν δυνάμεις» στο 5G, απέναντι στην επιρροή της Κίνας

Η Ιαπωνία και η Ινδία θα συνεργαστούν στον τομέα των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με στόχο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στις τηλεπικοινωνίες και τις ψηφιακές υποδομές, όπως ανέφεραν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα υποστηρίξουν την εισαγωγή ασύρματων δικτύων 5G, υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών και άλλων τεχνολογιών στην Ινδία από ιαπωνικές εταιρείες. Επιπλέον, η Ιαπωνία θα λάβει συνεργασία από την Ινδία για την ανάπτυξη εμπειρίας σε επαγγελματίες, γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει έργα συνολικού ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων γεν. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας, σε μια διαδικτυακή συνάντηση τον Δεκέμβριο μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, Ryota Takeda, και του Ravi Shankar Prasad, υπουργού τηλεπικοινωνιών της Ινδίας.

Η επικείμενη συμμαχία θα περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας 5G, της οποίας η εμπορική εφαρμογή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει στην Ινδία, καθώς και την ανάπτυξη και διεθνή τυποποίηση της τεχνολογίας 6G, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί σε εμπορική χρήση τη δεκαετία του 2030. Θα περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr