NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κατέρρευσε το τεράστιο τηλεσκόπιο στο Arecibo - Είχε εμφανιστεί στο James Bond

Κατέρρευσε το τεράστιο τηλεσκόπιο στο Arecibo - Είχε εμφανιστεί στο James Bond
02_12_2020 | 10:47 02_12_2020 | 10:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο στο Arecibo του Πουέρτο Ρίκο - ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο - κατέρρευσε την Τρίτη, μετά από σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από τον Αύγουστο και μετά από 57 χρόνια αστρονομικών ανακαλύψεων.

Η πλατφόρμα των 900 τόνων, που κρεμόταν από καλώδια 137 μέτρα πάνω από έναν ανακλαστήρα πλάτους 305 μέτρων, έπεσε την Τρίτη το πρωί, όπως δήλωσε το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το τηλεσκόπιο - το οποίο λάμβανε ραδιοκύματα από το διάστημα - είχε χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να αναζητήσει πιθανά ίχνη εξωγήινης ζωής, να μελετήσει απομακρυσμένους πλανήτες και να βρει δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς.

Η φήμη του επεκτάθηκε, μετά την εμφάνιση του σε σκηνές στην ταινία του James Bond του 1995 GoldenEye, με πρωταγωνιστή τον Pierce Brosnan.

«Είμαστε λυπημένοι για αυτήν την κατάσταση, αλλά ευγνώμονες που κανείς δεν τραυματίστηκε», δήλωσε ο διευθυντής του NSF, Sethuraman Panchanathan. «Η εστίασή μας είναι τώρα στην αξιολόγηση της ζημίας, στην εύρεση τρόπων αποκατάστασης των δραστηριοτήτων σε άλλα μέρη του παρατηρητηρίου και στην προσπάθεια υποστήριξης της επιστημονικής κοινότητας και των ανθρώπων του Πουέρτο Ρίκο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr