NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Γιατί οι επιστήμονες ζητούν να μειωθεί η ποιότητα των streaming υπηρεσιών

Γιατί οι επιστήμονες ζητούν να μειωθεί η ποιότητα των streaming υπηρεσιών

​Επιστήμονες από την βρετανική ακαδημία Royal Society καλούν χρήστες, πλατφόρμες και Αρχές να μειώσουν την ποιότητα των streaming υπηρεσιών, όπου είναι δυνατόν, για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Τα ευρήματά αποκάλυψαν ότι το HD streaming παράγει οκτώ φορές περισσότερες εκπομπές άνθρακα από το streaming τυπικής ανάλυσης και ότι όσοι παρακολουθούν σε μικρές κινητές συσκευές δεν επωφελούνται από την παρακολούθηση περιεχομένου σε HD.

Στην έκθεση, οι συγγραφείς αναφέρουν ότι οι πλατφόρμες και οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν δράση για τη μείωση των «ψηφιακών» εκπομπών άνθρακα. Για παράδειγμα, οι πλατφόρμες θα μπορούσαν να απενεργοποιούν το βίντεο και να χρησιμοποιούν μόνο ήχο όταν ένας χρήστης θέλει μόνο να ακούσει το περιεχόμενο.

Εκτός από τη μείωση της ποιότητας, η αναφορά καλεί επίσης τους χρήστες να κρατήσουν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η έκθεση τονίζει ότι οι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν το κινητό τους τηλέφωνο κάθε δύο ή δύο χρόνια. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διατηρούν τις ίδιες συσκευές για τέσσερα χρόνια και να τις επισκευάζουν, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Άλλες ενέργειες που προτείνονται περιλαμβάνουν την αγορά μεταχειρισμένων κινητών, το δανεισμό παλαιών συσκευών και την κοινή χρήση εξοπλισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr