NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Η Υγεία κι η κυκλική οικονομία στα φετινά e-Innovation Roundtables

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Η Υγεία κι η κυκλική οικονομία στα φετινά e-Innovation Roundtables

Στον τομέα της υγείας και στην κυκλική οικονομία, δύο ζητήματα εξαιρετικά επίκαιρα για την Ελλάδα, όπως και τον κόσμο συνολικά, θα εστιάσει η διαδικτυακή εκδήλωση «e-Innovation Roundtables» με θέμα «Η καινοτομία: Επένδυση για το μέλλον», που διοργανώνει, στις 17 Δεκεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το πρώτο «e-Innovation Roundtable» θα έχει τίτλο «Kαινοτομία και Επιστήμη στον τομέα της Υγείας» και σε αυτό έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ θα μιλήσουν η κα Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, ο κ. Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ, ο κ. Αndreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Υγεία κι ο κ. Μανώλης Σιδηρουργός, Διευθύνων Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο της Dräger Hellas. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Δήμητρα Ευθυμιάδoυ.

Το δεύτερο «e-Innovation Roundtable» θα έχει τίτλο «Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία – Αξιοποίηση πρώτων υλών και ενέργειας από τα απορρίμματα - Εμπειρίες από τη Γερμανία και προοπτικές για την Ελλάδα» και στο πλαίσιο αυτού αρχικά θα τοποθετηθούν ο Υπουργός Εσωτερικών και Εντεταλμένος του Πρωθυπουργού για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Kοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle κι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συμμετάσχουν ο κ. Gerhard Bauer, Έπαρχος Schwäbisch Hall, η κα Μερόπη Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, ο κ. Θωμάς Κυριάκης, Μέλος του ΔΣ Green Cycle / Pre Zero κι ο κ. Jürgen Priesters, Business Development Director TOMRA Sorting Recycling. Συντονιστής του δεύτερου Roundtable, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, θα είναι ο κ. Νικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τη φετινή εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Ερνστ Ράιχελ και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, ενώ ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής & Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, θα συνοψίσει τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι, η φετινή ψηφιακή διοργάνωση αποτελεί συνέχεια του περσυνού πρώτου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας, το οποίο θεσμοθετείται ως μια ετήσια συνάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας, ως μια ευκαιρία ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν έναν ελεύθερο διάλογο σχετικά με την προώθηση της καινοτομίας και των τεχνολογιών αιχμής στις δύο εθνικές αγορές, αλλά και να διευρύνουν τις διμερείς συνεργασίες τους στο R&D.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: german-chamber.gr ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο τηλ. 210 64 19 023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr