NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Έρχονται νέοι κανόνες για τη διαδικτυακή πολιτική διαφήμιση στην Ευρώπη

Έρχονται νέοι κανόνες για τη διαδικτυακή πολιτική διαφήμιση στην Ευρώπη

​Νέοι κανόνες για τη διαδικτυακή πολιτική διαφήμιση θα υποβληθούν από τους νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο έτος, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας γύρω από το χρηματοδοτούμενο πολιτικό περιεχόμενο.

Η Κομισιόν δήλωσε ότι θέλει οι πολίτες, η κοινωνία των πολιτών και οι αρμόδιες Αρχές να μπορούν να βλέπουν με σαφήνεια την πηγή και τον σκοπό της πολιτικής διαφήμισης που κάνει την εμφάνιση της στο Διαδίκτυο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν γιατί βλέπουν μια διαφήμιση, ποιος πλήρωσε για αυτήν, πόσο, ποια κριτήρια μικρο-στόχευσης χρησιμοποιήθηκαν», δήλωσε η επίτροπος Vera Jourova, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι εργαλεία χειραφέτησης - όχι χειραγώγησης», πρόσθεσε.

Στο σχέδιο, η Κομισιόν αναφέρει ότι η επικείμενη πρόταση διαφάνειας για πολιτικές διαφημίσεις θα «στοχεύει τους χορηγούς επί πληρωμή περιεχομένου και τα κανάλια παραγωγής / διανομής, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών πλατφορμών, διαφημιστών και πολιτικών συμβούλων, διευκρινίζοντας τις αντίστοιχες ευθύνες τους και παρέχοντας ασφάλεια δικαίου».

«Η πρωτοβουλία θα καθορίσει ποιοι φορείς και τι είδος περιεχόμενο εμπίπτουν στο πεδίο των απαιτήσεων ενισχυμένης διαφάνειας. Θα υποστηρίξει τη λογοδοσία και θα επιτρέψει την παρακολούθηση και την επιβολή σχετικών κανόνων, ελέγχων και πρόσβασης σε μη προσωπικά δεδομένα και θα διευκολύνει τη δέουσα επιμέλεια».

Στόχος είναι οι νέοι κανόνες να τεθούν σε ισχύ αρκετά πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μάιο του 2024 - με την Επίτροπο να επιβεβαιώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr