NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα δοκιμάζει πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα, χωρίς κανέναν οδηγό

Η Κίνα δοκιμάζει πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα, χωρίς κανέναν οδηγό

​Πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα δοκιμάζονται τώρα στην πόλη Shenzhen της Κίνας, σύμφωνα με την AutoX, μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία που υποστηρίζεται από την Alibaba δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι η πρώτη φορά που ένας «εντελώς αυτόνομος στόλος», που δεν συνοδεύεται από ανθρώπους ή απομακρυσμένους χειριστές, βρίσκεται στους δρόμους της Κίνας.

Τα λεγόμενα «robotaxi» έχουν φτάσει σε διάφορες κινεζικές πόλεις, αλλά αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να έχουν έναν οδηγό που μπορεί να αναλάβει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή κάποιον που μπορεί να χειριστεί το αυτοκίνητο από απόσταση.

Οι δοκιμές που έγιναν, χωρίς κανέναν απολύτως οδηγό, έλεγξαν την απόδοση του οχήματος σε διάφορες οδικές καταστάσεις και πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Jewel Li, διευθύνων σύμβουλος της AutoX, δήλωσε στο CNBC ότι περισσότερα από 100 ρομποτικά ταξί βρίσκονται σε λειτουργία σε κινεζικές πόλεις, με 25 πλήρως αυτόνομα οχήματα στη Shenzhen.

Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι διαθέσιμα μόνο σε υπαλλήλους και επισκέπτες, όχι στο ευρύ κοινό, όπως μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρηματικούς συνεργάτες, επενδυτές και κατασκευαστές, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jianxiong Xiao.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr