NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αγωγή στην Facebook γιατί «προτίμησε μετανάστες», «αρνούμενη ευκαιρίες σε Αμερικανούς»

Αγωγή στην Facebook γιατί «προτίμησε μετανάστες», «αρνούμενη  ευκαιρίες σε Αμερικανούς»

​Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Facebook ότι έκανε διακρίσεις εναντίον Αμερικανών εργαζομένων, προτιμώντας μετανάστες για την κάλυψη θέσεων εργασίας.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να εκπαιδεύσει, να εξετάσει ή να προσλάβει ειδικευμένους και διαθέσιμους Αμερικανούς, για περισσότερες από 2.600 θέσεις.

Αυτές οι θέσεις εργασίας πήγαν σε αλλοδαπούς με προσωρινή βίζα, λέει η αγωγή. Η Facebook αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, αλλά είπε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο.

Η αγωγή αφορά στη χρήση προσωρινών βίζα H-1B από την Facebook, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από εταιρείες τεχνολογίας για τη μεταφορά ξένων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης στις ΗΠΑ.

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη, το Υπουργείο ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία «δημιούργησε σκόπιμα ένα σύστημα πρόσληψης» που ευνόησε τους κατόχους βίζας H-1B και άλλους προσωρινούς εργαζομένους, έναντι των Αμερικανών.

Το υπουργείο δήλωσε ότι υπέβαλε την αγωγή μετά από διετή έρευνα σχετικά με τις πρακτικές πρόσληψης του διαδικτυακού κολοσσού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr