NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διεθνής εκστρατεία 400 βουλευτών καλεί την Amazon «να πληρώσει»

Διεθνής εκστρατεία 400 βουλευτών καλεί την Amazon «να πληρώσει»
04_12_2020 | 12:08 04_12_2020 | 12:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Μια διεθνής εκστρατεία, την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 400 βουλευτές από διάφορες χώρες, καλεί τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, την Amazon, «να πληρώσει».

Σε μια επιστολή προς τον επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, εκπρόσωποι από 34 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Corbyn και των μελών του αμερικανικού κογκρέσου, Ilhan Omar και Rashida Tlaib, ισχυρίζονται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας «απέφυγε και απέρριψε χρέη σε εργαζόμενους, κοινωνίες και τον πλανήτη».

«Σας παροτρύνουμε να ενεργήσετε αποφασιστικά για να αλλάξετε τις πολιτικές και τις προτεραιότητές σας, για να κάνετε το σωστό με τους εργαζομένους σας, τις κοινότητες τους και τον πλανήτη μας. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για να υποστηρίξουμε το κίνημα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο για να κάνει την Amazon να πληρώσει», ανέφερε η επιστολή.

Έχοντας ξεκινήσει σε συνδυασμό με τη «Μαύρη Παρασκευή», την ημέρα που η εταιρεία παρουσιάζει τις περισσότερες πωλήσεις, η εκστρατεία απαιτεί από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του και να υιοθετήσει μια διαφανή φορολογική πολιτική.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο, η Amazon έχει επικριθεί ευρέως για το ότι δεν φέρεται να πληρώνει επαρκή φόρο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr