NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Facebook θα αφαιρεί την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια του κορονοϊού

Το Facebook θα αφαιρεί την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια του κορονοϊού

​Σε μια ενημέρωση γύρω από την πολιτική παραπληροφόρησης για τον COVID-19, η Facebook θα αρχίσει να αφαιρεί ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19.

Η ενημέρωση έρχεται καθώς ένα εμβόλιο για τον COVID-19 έλαβε την σχετική έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αναμένονται άλλες εγκρίσεις σύντομα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Η πολιτική περιελάμβανε προηγουμένως την κατάργηση αναρτήσεων με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον ιό, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «σωματική βλάβη». Η Facebook επεκτείνει τώρα την πολιτική για να συμπεριλάβει οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις σχετικά με τα εμβόλια που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς που έχουν «απορριφθεί από ειδικούς στη δημόσια υγεία».

Αυτό περιλαμβάνει θεωρίες συνωμοσίας - όπως για εμβόλια που περιέχουν μικροτσίπ - και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τα συστατικά ή τις παρενέργειες των εμβολίων.

Το Facebook λέει ότι η επιβολή δεν θα πραγματοποιηθεί εν μία νυκτί και ότι καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, ο κατάλογος των ισχυρισμών που θα αφαιρούνται θα ενημερώνεται τακτικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr