NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Nokia επικεφαλής έργου για την ανάπτυξη του 6G στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Nokia επικεφαλής έργου για την ανάπτυξη του 6G στην Ευρωπαϊκή Ένωση

​Η Nokia ηγείται μιας ομάδας εταιρειών και πανεπιστημίων σε ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Hexa-X, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει στην εκκίνηση μιας νέας γενιάς κινητής τεχνολογίας που ήδη φέρει την ονομασία 6G.

Το γκρουπ περιλαμβάνει την Ericsson, τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Orange και Telefonica, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Intel και Siemens. Συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο του Oulu και το Πανεπιστήμιο της Πίζας.

Ενώ η ανάπτυξη των δικτύων 5G βρίσκεται ακόμη «στα σπάργανα», με 100 παρόχους παγκοσμίως να προσφέρουν την υπηρεσία σε περιορισμένες περιοχές, η προετοιμασία για την ανάπτυξη του 6G ξεκινά σε αρκετές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το Hexa-X, υπό την ηγεσία της Nokia στην Ευρώπη, υπάρχουν ήδη οι Next G Alliance και O-RAN Alliance στις ΗΠΑ. Η κινεζική κυβέρνηση χρηματοδοτεί επίσης μια ομάδα ανάπτυξης δικτύων 6G.

Η τεχνολογία 6G αναμένεται να χρησιμοποιεί κύματα υψηλής συχνότητας και να παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα, η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί ακόμη και με τεχνολογία στο ανθρώπινο σώμα και τον εγκέφαλο - καθώς και με ολογραφική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο - ξεκινώντας από το 2030.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr