NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα: Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι neobanks θα είναι «νεκρές» σε ένα χρόνο

Έρευνα: Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι neobanks θα είναι «νεκρές» σε ένα χρόνο

​Μόνο το 45% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι οι λεγόμενες «neobanks» θα επιβιώσουν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα της Accenture.

Το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό δείχνει, ενδεχομένως, το χάσμα εμπιστοσύνης που εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ πολλών καταναλωτών για το νέο «είδος» τραπεζών, όπως η Starling, η Monzo και η Revolut.

«Με τόσο χαμηλή εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη επιβίωση των neobanks, είναι σαφές ότι οι πελάτες αναζητούν μεγαλύτερη σταθερότητα και συνέπεια από τους υφιστάμενους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Peter Kirk, επικεφαλής του τομέα καταναλωτών της Accenture στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ίδιοι αριθμοί έδειξαν ότι μόνο το 10% των ανθρώπων θα πρόσφερε "πολλή εμπιστοσύνη" σε neobanks για να φροντίσουν τα οικονομικά τους στοιχεία. Μόνο το 20% των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου που ερωτήθηκαν δεν θα εμπιστεύονταν καθόλου τις εταιρείες fintech για να αναλάβουν τα οικονομικά τους δεδομένα.

«Η πρόκληση είναι να δημιουργηθούν προτάσεις που συνδυάζουν αποτελεσματικά την ταχεία και αναπόφευκτη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο με τρόπους που είναι πιο προσωπικοί και σχετικοί», σημείωσε ο Kirk.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα από ότι την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε, πριν από δύο χρόνια. Μόνο το ένα τρίτο των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπιστεύονται τις τράπεζες - από 44% την τελευταία φορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr