NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Facebook: Αγωγή μπορεί να οδηγήσει στην πώληση των Instagram και WhatsApp

Facebook: Αγωγή μπορεί να οδηγήσει στην πώληση των Instagram και WhatsApp

Η Facebook χρησιμοποίησε το μονοπώλιο της και ένα «παράνομο σχέδιο» για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό, να υποβαθμίσει το προσωπικό απόρρητο και να συντρίψει τους αντιπάλους, σύμφωνα με αντιμονοπωλιακές αγωγές που κατατέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και γενικούς εισαγγελείς από 46 πολιτείες και δύο περιοχές.

«Για σχεδόν μια δεκαετία, η Facebook χρησιμοποίησε την κυριαρχία και τη μονοπωλιακή της δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό, όλα εις βάρος των χρηστών», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, σε συνέντευξη τύπου. «Με τη χρήση τεράστιων δεδομένων και χρημάτων, η Facebook έχει συμπιέσει ή εμποδίσει αυτό που η εταιρεία αντιλαμβανόταν ως πιθανές απειλές».

Η James είπε ότι το «παράνομο σχέδιο» της εταιρείας έχει μειώσει τις επιλογές για τους καταναλωτές και «υποβαθμίσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής για εκατομμύρια Αμερικανούς». Οι αγωγές ισχυρίζονται ότι η πλατφόρμα έχει καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά για να αποκτήσει ή να εξουδετερώσει ανταγωνιστές, να καταχραστεί την ιδιωτικότητα τους και να τιμωρήσει τους αντιπάλους που αρνήθηκαν να εξαγοραστούν. Αναφέρονται και στην απόκτηση των Instagram και WhatsApp ως βασικά παραδείγματα της υποτιθέμενης αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

Οι αγωγές ζητούν από τα δικαστήρια να σταματήσουν την Facebook από τη συνέχιση της φερόμενης παράνομης συμπεριφοράς της, να περιορίσουν τις σημαντικές νέες εξαγορές από το κοινωνικό δίκτυο και να αναγκαστεί ενδεχομένως να εκποιήσει τα κύρια περιουσιακά του στοιχεία, όπως το Instagram και το WhatsApp. Η γενική εισαγγελέας ζήτησε από τα δικαστήρια να απαιτήσουν από το Facebook να ζητά έγκρισή για εξαγορές αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr