NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hacking επίθεση κατά αμερικανικών Υπουργείων - Την Ρωσία «δείχνουν» τα διεθνή μέσα

Hacking επίθεση κατά αμερικανικών Υπουργείων - Την Ρωσία «δείχνουν» τα διεθνή μέσα

Hackers που πιστεύεται ότι εργάζονται για τη Ρωσία παρακολούθησαν την εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο φόβος πως οι παραβιάσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Το περιστατικό αναφέρεται πως είναι τόσο σοβαρό που οδήγησε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί εκτενώς στα όσα έλαβαν χώρα, πέρα από το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε παραβίαση σε έναν από τους οργανισμούς του και ότι ζήτησε από τον Cybersecurity and Infrastructure Security Agency και το FBI να πραγματοποιήσουν έρευνα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, John Ullyot, πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει δημοσίως αναφερθεί στο ποιος μπορεί να είναι πίσω από το hacking, αλλά τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η Ρωσία θεωρείται επί του παρόντος υπεύθυνη για την επίθεση.

Δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι οι παραβιάσεις συνδέονται με μια ευρεία εκστρατεία που περιελάβανε την hacking επίθεση στην FireEye, μια μεγάλη εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ με κυβερνητικές και εμπορικές συμβάσεις.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών περιέγραψε τους ισχυρισμούς ως μια αβάσιμη προσπάθεια των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να κατηγορήσουν τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr