NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Musk: «Υπάρχουν πάρα πολλοί με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων»

Musk: «Υπάρχουν πάρα πολλοί με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων»
15_12_2020 | 13:10 15_12_2020 | 13:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με την «εταιρική Αμερική» σήμερα είναι ότι «αρμόδιοι» για την λειτουργία της είναι πάρα πολλοί απόφοιτοι σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) που διευθύνουν επιχειρήσεις», δήλωσε ο Musk κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Wall Street Journal.

Αυτό το «MBA-ization of America», όπως το χαρακτήρισε, δεν είναι υπέροχο, «ειδικά όταν πρόκειται για καινοτομία προϊόντων. Οι μεγάλοι εταιρικοί διευθύνοντες σύμβουλοι συχνά παγιδεύονται στους αριθμούς και παραβλέπουν την αποστολή τους, η οποία είναι η δημιουργία "φοβερών" προϊόντων ή υπηρεσιών».

«Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση στο ίδιο το προϊόν ή την υπηρεσία, λιγότερος χρόνος στις συνεδριάσεις, λιγότερος χρόνος στα οικονομικά.» είπε χαρακτηριστικά. «Μια εταιρεία δεν έχει καμία αξία από μόνη της. Έχει αξία στο βαθμό που είναι ένας αποτελεσματικός κατανεμητής πόρων για τη δημιουργία επιχειρηματικών υπηρεσιών που έχουν μεγαλύτερη αξία από το κόστος των εισροών».

Αυτό το πράγμα που ονομάζουν «κέρδος», πρόσθεσε ο Musk, «πρέπει να σημαίνει με την πάροδο του χρόνου ότι η αξία της παραγωγής αξίζει περισσότερο από τις εισροές». Ο ίδιος είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ως ηγέτης τόσο της Tesla όσο και της SpaceX ήταν να ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο σε συναντήσεις κοιτάζοντας PowerPoints και υπολογιστικά φύλλα, αντί να πηγαίνει στο εργοστάσιο.

Ο Musk προέτρεψε τους διευθύνοντες συμβούλους να «βγουν εκεί έξω στην πρώτη γραμμή και να δείξουν ότι νοιάζονται και ότι δεν βρίσκονται μόνο σε κάποιο πολυτελές γραφείο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr