NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Πρόστιμα δισεκατομμυρίων λιρών «περιμένουν» τις τεχνολογικές εταιρείες

Βρετανία: Πρόστιμα δισεκατομμυρίων λιρών «περιμένουν» τις τεχνολογικές εταιρείες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στοχεύσει τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο με πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, σε περιπτώσεις που θα αποτυγχάνουν να αφαιρέσουν γρήγορα παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε τα σχέδια για τη διαδικτυακή νομοθεσία την Τρίτη, ορίζοντας νέες απαιτήσεις για πλατφόρμες όπως το Facebook, το YouTube και το WhatsApp.

Οι νόμοι θα απαιτούν από τις εταιρείες να «αφαιρέσουν και να περιορίσουν τη διάδοση παράνομου περιεχομένου», συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και του τρομοκρατικού υλικού.

Η Ofcom, η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μπορεί να επιβάλει κυρώσεις για εταιρείες τεχνολογίας ύψους έως και 18 εκατομμυρίων λιρών, ή 10 τοις εκατό του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο.

Το προτεινόμενο πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από το 4% που είχε προτείνει προηγουμένως η κυβέρνηση. Για το Facebook, το 10% των εσόδων του προηγούμενου έτους θα ανερχόταν σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ofcom θα έχει επίσης τη δύναμη να αποκλείει μη συμμορφούμενες υπηρεσίες από το Ηνωμένο Βασίλειο και να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις εναντίον ανώτερων στελεχών για επανειλημμένα αδικήματα.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους τους ιστότοπους που φιλοξενούν περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, συμπεριλαμβανομένων βιντεοπαιχνιδιών και διαδικτυακών αγορών, αλλά τα σχόλια των αναγνωστών σε ιστότοπους ειδήσεων θα εξαιρούνται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr