NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Δέκα πολιτείες καταγγέλλουν τη, διαφημιστική συνεργασία Google - Facebook

ΗΠΑ: Δέκα πολιτείες καταγγέλλουν τη, διαφημιστική συνεργασία Google - Facebook

Η Facebook και η Google, οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στη διαδικτυακή διαφήμιση, χρησιμοποίησαν μια σειρά συμφωνιών για να παγιώσουν με παράνομο τρόπο τη δύναμη τους στην αγορά, όπως υποστηρίζει το Τέξας και άλλες εννέα αμερικανικές πολιτείες σε αγωγή που κατατέθηκε κατά της Google την Τετάρτη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν το 2018 να αρχίσουν να δίνουν στους διαφημιστές της Facebook την επιλογή να τοποθετούν διαφημίσεις στο δίκτυο συνεργατών της Google. Στελέχη στο υψηλότερο επίπεδο των εταιρειών υπέγραψαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η Google πέτυχε παρόμοιες συνεργασίες και με άλλες διαφημιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διατήρησης του μεριδίου αγοράς. Αλλά αυτό που η Google δεν ανακοίνωσε δημοσίως είναι ότι έδωσε στο Facebook προτιμησιακή μεταχείριση, σύμφωνα με την καταγγελία. Η Facebook συμφώνησε να υποχωρήσει από την υποστήριξη ανταγωνιστικού λογισμικού, το οποίο οι εκδότες είχαν αναπτύξει για να εμποδίσουν την δύναμη της Google στην αγορά, όπως ανέφερε η καταγγελία.

Σε αντάλλαγμα, ανέφεραν οι πολιτείες, η Facebook έλαβε διάφορα οφέλη, όπως πρόσβαση σε δεδομένα της Google και εξαιρέσεις πολιτικής που επέτρεψαν στους πελάτες της να λαμβάνουν άδικα περισσότερες διαφημίσεις από ό, τι οι πελάτες άλλων συνεργατών της Google.

Η καταγγελία ισχυρίστηκε επίσης ότι η Google και η Facebook επικέντρωσαν στον καθορισμό των τιμών των διαφημίσεων και συνέχισαν να συνεργάζονται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr