NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κόντρα Apple - Facebook για τις διαφημίσεις και τις μικρές επιχειρήσεις

Κόντρα Apple - Facebook για τις διαφημίσεις και τις μικρές επιχειρήσεις

Η Facebook επέκρινε δημοσίως τις επερχόμενες αλλαγές γύρω από την πολιτική απορρήτου της Apple, μέσω διαφημίσεων πλήρους σελίδας που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες.

«We’re standing up to Apple for small businesses everywhere», γράφει ο τίτλος της διαφήμισης που δημοσιεύθηκε στους New York Times, την Washington Post και την Wall Street Journal.

Το Bloomberg News αναφέρει ότι οι διαφημίσεις σχετίζονται με τις αλλαγές απορρήτου του iOS 14 της Apple, που θα κάνουν πιο δύσκολο για εταιρείες όπως η Facebook να στοχεύσουν χρήστες μέσω των διαφημίσεων.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να ζητήσουν άδεια από τους χρήστες του iOS 14 για τη συλλογή δεδομένων και την παρακολούθησή τους σε εφαρμογές και ιστότοπους για iPhone και iPad. Η Apple είχε προγραμματίσει να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές με την αρχική έκδοση του iOS 14 τον Σεπτέμβριο, αλλά καθυστέρησε την εφαρμογή τους μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις διαφημιστικές δραστηριότητες της Facebook, καθώς οι τελικοί χρήστες είναι πιο πιθανό να εξαιρεθούν από την «παρακολούθηση».

Το Facebook ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές της Apple θα είναι «καταστροφικές για τις μικρές επιχειρήσεις» που βασίζονται στο δίκτυο διαφημίσεών της για τη δημιουργία πωλήσεων. «Οι μικρές επιχειρήσεις αξίζουν να ακουστούν», γράφει η Facebook. «Ακούμε τις ανησυχίες σας και είμαστε μαζί σας».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η Apple σχολίασε πως «πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα απλό ζήτημα υποστήριξης των χρηστών μας. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πότε συλλέγονται και κοινοποιούνται τα δεδομένα τους σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους - και θα πρέπει να έχουν την επιλογή να το επιτρέψουν ή όχι.

Το App Tracking Transparency στο iOS 14 δεν απαιτεί από την Facebook να αλλάξει την προσέγγισή της για την παρακολούθηση των χρηστών και τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων, απλώς απαιτεί από αυτήν να δώσει στους χρήστες μια επιλογή.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr