NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Joe Biden: «Σημαντικά κόστη» σε αντιπάλους που εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις

Joe Biden: «Σημαντικά κόστη» σε αντιπάλους που εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις

Ο εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους συμμάχους τους για να επιβάλουν «σημαντικά κόστη» σε αντιπάλους που εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις, όπως η μαζική παραβίαση κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών που αποκαλύφθηκε αυτόν τον μήνα.

«Δεν αρκεί μια καλή άμυνα. Πρέπει πρώτα να διαταράξουμε και να αποτρέψουμε τους αντιπάλους μας από την πραγματοποίηση σημαντικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο» τόνισε ο Biden σε δήλωση που εξέδωσε η ομάδα του.

«Θα το κάνουμε αυτό, μεταξύ άλλων, επιβάλλοντας σημαντικά κόστη σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τέτοιες κακόβουλες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού με τους συμμάχους και τους συνεργάτες μας. Οι αντίπαλοί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι, ως Πρόεδρος, δεν θα μείνω άπραγος μπροστά σε κυβερνοεπιθέσεις κατά του έθνους μας».

Η συγκεκριμένη δήλωση είναι η πρώτη επίσημη απάντηση του Biden ως εκλεγμένου Προέδρου για την εκτεταμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, που οι ειδικοί λένε ότι φέρει χαρακτηριστικά ρωσικής κρατικής επιχείρησης.

Σηματοδοτεί, επίσης, μια πιθανή μετατόπιση σε αυστηρότερη στάση απέναντι στη ρωσική τακτική στο πεδίο του κυβεροπολέμου, σε σύγκριση με την τρέχουσα κυβέρνηση του Donald Trump.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr