NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κοινοπραξία 1 δισ. δολαρίων από LG και Magna για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κοινοπραξία 1 δισ. δολαρίων από LG και Magna για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η LG Electronics και η κατασκευάστρια Magna International προχωρούν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει βασικά υποσυστήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κοινοπραξία, που ονομάζεται προσωρινά LG Magna e-Powertrain και έχει αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα κατασκευάσει ηλεκτρονικούς κινητήρες, μετατροπείς και ενσωματωμένους φορτιστές, σύμφωνα με την LG Electronics.

Η τελευταία είναι θυγατρική του τέταρτου μεγαλύτερου ομίλου της Νότιας Κορέας, με δραστηριότητες στον τομέα των ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των οικιακών συσκευών.

Οι μεγαλύτερες θυγατρικές του LG Group περιλαμβάνουν την LG Display Co, η οποία προμηθεύει την Apple, καθώς και την LG Chem, της οποίας η θυγατρική LG Energy Solution παρέχει μπαταρίες στην Tesla.

Η LG θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και η Magna το 49%. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει τον Ιούλιο του 2021 εν αναμονή της έγκρισης των μετόχων της LG, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, και θα απασχολεί 1.000 άτομα σε τοποθεσίες της LG στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σεούλ και την Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr