NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Α. Γκερέκου αντιπρόεδρος του Global Women Leaders Committee του WBAF

Η Α. Γκερέκου αντιπρόεδρος του Global Women Leaders Committee του WBAF

Το World Business Angels Investment Forum καλωσόρισε πρόσφατα την Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ως Ανώτερη Γερουσιαστή για την Ελλάδα και Αντιπρόεδρο του Global Women Leaders Committee του WBAF, υπό την προεδρία της Κολίντα Γκραμπάρ-Κιταρόβιτς, Προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας (2015-2020).

Η κ. Γκερεκου έχει υπηρετήσει την ελληνική κυβέρνηση ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-2010) και Υφυπουργός Πολιτισμού (2014-2015). Από το 2011 είναι και Πρόεδρος του Ιονίου Πολιτιστικού Κέντρου. Η ίδια κατέχει πλέον και την τιμητική θέση, ως senior γερουσιαστής της Ελλάδας σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για την WBAF.

Όπως τόνισε η ίδια στο epixeiro.gr «οι γυναίκες ηγέτες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άντρες: όραμα, επιμονή, ενσυναίσθηση, πάθος. Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να έχουν οι ηγέτες της επόμενης γενιάς είναι να είναι ουσιαστικά ενεργοί και στην πρώτη γραμμή για την δημιουργία γυναικών εξουσίας στους χώρους εργασίας αλλά και στην μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα κοινά.

Η διάκριση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα προσωπικά. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο επαγγελματικό φόρουμ με μεγάλη συνεισφορά τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και την καινοτομία, με έμφαση στην γυναικεία συμμετοχή τόσο στα κοινά όσο και στην πολιτική, στην ανάπτυξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Αποδέχθηκα την πρόσκληση αυτή με ιδιαίτερη χαρά γιατί θέλω πραγματικά με ότι κάνω να στηρίξω την γυναίκα πολιτικό αλλά και την Ελληνίδα επιχειρηματία. Είναι πρώτη φόρα που μια Ελληνίδα μπαίνει σε αυτή την τόσο σημαντική επιτροπή.

Θεωρώ σημαντικό να ανεβάσουμε το ποσοστό της γυναικείας παρουσίας σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους στην Ελλάδα και ειδικά στην πολιτική, στον τουρισμό - πολιτισμό αλλά και την καινοτομία, που δυστυχώς έχουμε την τελευταία θέση στο γενικό ευρωπαϊκό δείκτη που αφορά αυτό.

Πιστεύω ότι και από αυτή την θέση θα συμβάλω στην ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία σε διαφορετικούς τομείς, για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την προώθηση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της επαγγελματικής εξέλιξης των γυναικών, μέσα από την ενδυνάμωση αλλά και την ένταξη της αρχής της ισότητας των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά κλιμάκια, σε θέσεις ευθύνης».

Όραμά μου το παγκόσμιο αυτό δίκτυο να στηρίξει και να συμπράξει με τους ενεργούς φορείς της χώρας μας, και να χτίσει επιχειρηματικές και κοινωνικές γέφυρες μεταξύ των γυναικών που επιχειρούν ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και προς όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα χρειάζεται να ακουστεί να βγει και άλλο προς τα έξω και μέσω της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ευρηματικότητας και ευελιξίας».

Η Ενδυνάμωση στους παρακάτω τομείς είναι βασικοί στόχοι και στην επιτροπή:

  • Καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα στην επιχειρηματικότητα
  • Συμβουλευτική για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης
  • Επανένταξη στην αγορά εργασίας
  • Διαχείριση των δύσκολων πρώτων χρόνων της επιχειρηματικότητας
  • Επιχειρηματικά εφόδια μέσω της εκπαίδευσης
  • Αξιοποίηση κλίσεων, καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
  • Πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια ή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης
  • Δικτύωση
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr