NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Εφαρμόσιμη από τις περισσότερες εταιρείες» μια εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών

«Εφαρμόσιμη από τις περισσότερες εταιρείες» μια εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών

Μια προσεκτικά σχεδιασμένη εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών θα μπορούσε άμεσα να υιοθετηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και να είναι εφαρμόσιμη για τις περισσότερες εταιρείες με περισσότερους από 50 εργαζόμενους, σύμφωνα με την άποψη ενός thinktank.

Μια έκθεση της Autonomy - η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα χωρίς απώλεια αμοιβών - ανέφερε ότι η πλειοψηφία των 50.000 εταιρειών που μελετήθηκαν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την αλλαγή μέσω της υψηλότερης παραγωγικότητας ή της αύξησης των τιμών.

Το thinktank είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να ερευνήσει τρόπους για την υιοθέτηση μιας τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας, ξεκινώντας από τον δημόσιο τομέα.

Παρόλο που πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν τον παρατεταμένο αντίκτυπο της βαθύτερης κρίσης του Ηνωμένου Βασιλείου σε περισσότερα από 300 χρόνια, η Autonomy είπε ότι ακόμη και κάτω από το σενάριο της «χειρότερης περίπτωσης», μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών θα είναι προσιτή για τις περισσότερες εταιρείες.

Αποδέχτηκε, ωστόσο, ότι ορισμένες εταιρείες σε τομείς όπου το κόστος εργασίας είναι υψηλό και τα περιθώρια κέρδους μικρά θα αντιμετώπιζαν προβλήματα ταμειακών ροών εάν οι αλλαγές εφαρμόζονταν πολύ γρήγορα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr