NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τι έδειξε 10ετής μελέτη για τη σύνδεση των video games με τη βίαιη συμπεριφορά

Τι έδειξε 10ετής μελέτη για τη σύνδεση των video games με τη βίαιη συμπεριφορά
Φωτογραφία: mindy1215

Μια έρευνα που κράτησε δέκα χρόνια, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior and Social Networking και πραγματοποιήθηκε σε μια ομάδα στην αρχή της εφηβείας από την ηλικία των δέκα ετών, διερεύνησε εάν το να παίζει κάποιος βίαια βιντεοπαιχνίδια σε νεαρή ηλικία «μεταφράζεται» σε «συμπεριφορά ενηλικίωσης» (23 ετών).

Με τίτλο «Growing Up with Grand Theft Auto: A 10-Year Study of Longitudinal Growth of Violent Video Game Play in Adolescents», η μελέτη δεν διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ των βιντεοπαιχνιδιών και των αυξημένων επιπέδων επιθετικότητας δέκα χρόνια αργότερα.

Η μελέτη χρησιμοποίησε μια σύγχρονη προσέγγιση για την ανάλυση των δεδομένων της, γνωστή ως προσωποκεντρική προσέγγιση. Οι ερευνητές συνδυάζουν διάφορους αλγόριθμους μεταξύ μεταβλητών για να προσδιορίσουν τον τρόπο σύγκρισης αυτών μεταξύ ατόμων. Αυτή η προσέγγιση αναφέρεται πως παρέχει μια πιο ακριβή απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο οι μεταβλητές σχετίζονται με το άτομο.

Οι συμμετέχουσες οικογένειες επελέγησαν σε μια «μεγάλη βορειοδυτική πόλη» το 2007 μέσω τηλεφωνικών καταλόγων και χρειάστηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αγόρια έπαιζαν πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια από τα κορίτσια. Οι ομάδες παρουσίασαν τρεις μορφές παιχνιδιού, σύμφωνα με τη μελέτη: αρχική βία (4%) που έδειξε ότι τα άτομα έπαιζαν πολύ βίαια βιντεοπαιχνίδια σε νεαρή ηλικία, μέτρια αρχική βία (23%), όπου το βίαιο βιντεοπαιχνίδι ήταν μέτριο σε νεαρή ηλικία, και χαμηλή αρχική βία (73%).

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομάδα με χαμηλή αρχική βία «δεν παρουσίαζε υψηλότερη επιθετική συμπεριφορά από την υψηλή». Ως εκ τούτου, καθορίστηκε ότι οι έφηβοι που έπαιζαν βίαια βιντεοπαιχνίδια σε νεαρή ηλικία δεν παρουσίασαν πιο επιθετική συμπεριφορά αργότερα στη ζωή τους από εκείνους που έπαιξαν λιγότερα έως καθόλου βίαια παιχνίδια σε νεαρή ηλικία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr