NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Αρμενία απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων από την Τουρκία

Η Αρμενία απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων από την Τουρκία
Φωτογραφία: TheFlyingDutchman
02_01_2021 | 20:37 02_01_2021 | 20:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Σε εφαρμογή τέθηκε από την Αρμενία η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία, σύμφωνα και με προηγούμενες ανακοινώσεις, η οποία επιβλήθηκε λόγω της της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Από τις 31 Δεκεμβρίου, οι Αρμενικές φορολογικές Αρχές άρχισαν να επιβάλλουν την κυβερνητική απαγόρευση εισαγωγής όλων των τουρκικών αγαθών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, η απαγόρευση θα διαρκέσει έξι μήνες και θα μπορούσε ακόμη και να παραταθεί.

Σε δήλωση, η Επιτροπή Κρατικών Εσόδων (SRC) προειδοποίησε τους εισαγωγείς να συμμορφωθούν αυστηρά με την απαγόρευση, λέγοντας ότι θα ενισχυθούν οι τελωνειακοί έλεγχοι στα συνοριακά σημεία ελέγχου της χώρας. Η SRC είπε ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να προσκομίσουν έγγραφα που να αναφέρουν τη χώρα προέλευσης των εμπορευμάτων που εισάγουν.

Η δήλωση τόνισε επίσης ότι τα τουρκικά παραγόμενα προϊόντα δεν μπορούν να επανεισαχθούν στην Αρμενία από τη Γεωργία, τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η Αρμενία εισήγαγε τουρκικά προϊόντα αξίας 178 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων ρούχων και μηχανημάτων, την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2020. Οι εισαγωγές από την Τουρκία μειώθηκαν κατά 15 τοις εκατό από έτος σε έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr