NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Σε απόλυτο lockdown η Βρετανία

Κορονοϊός: Σε απόλυτο lockdown η Βρετανία
05_01_2021 | 11:43 05_01_2021 | 11:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Σε κατάσταση lockdown, από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου, επανέρχεται η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τζόνσον η επαναφορά ισχύος των περιοριστικών μέτρων κρίνεται αναγκαία καθώς ένα νέο, περισσότερο μεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και απαιτείται επείγουσα δράση για την αντιμετώπισή του και την επιβράδυνσης της αύξησης των κρουσμάτων.

«Καθώς σας μιλώ απόψε, τα νοσοκομεία μας δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την Covid από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την έναρξη της πανδημίας. Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να συγκρατήσει αυτήν την μετάλλαξη», είπε ο κ. Τζόνσον και πρόσθεσε ότι εάν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εμβολιασμού εφαρμοστεί βάση σχεδιασμού και τα μέτρα του νέου lockdown συμβάλουν σε μείωση της διασποράς, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει σταδιακά η έξοδος από το lockdown από τα μέσα Φεβρουαρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr