NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η CureVac συνεργάζεται με τον φαρμακευτικό κολοσσό Bayer για το εμβόλιο COVID-19

Η CureVac συνεργάζεται με τον φαρμακευτικό κολοσσό Bayer για το εμβόλιο COVID-19
07_01_2021 | 10:56 07_01_2021 | 10:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac προχωρά σε συμμαχία με την φαρμακοβιομηχανία Bayer, για να την βοηθήσει να ζητήσει κανονιστική έγκριση για το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 και να διανείμει δόσεις.

«Η Bayer θα συνεισφέρει την εμπειρογνωμοσύνη και την υποδομή σε τομείς όπως οι κλινικές λειτουργίες, οι κανονιστικές εγκρίσεις, η φαρμακοεπαγρύπνηση, οι ιατρικές πληροφορίες, η αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και η υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

Η CureVac, η οποία είχε πει ότι αναζητούσε μεγαλύτερο συνεργάτη, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια κλινική δοκιμή τελικού σταδίου για το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 που αναπτύσσει, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία που επέτρεψε στους αντιπάλους BioNTech και Moderna να ηγηθούν στη συγκεκριμένη αγορά

Η συνεργασία αντικατοπτρίζει μια παρόμοια συμφωνία της γερμανικής BioNTech, εταιρείας βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στην έρευνα, η οποία πέρυσι συμφώνησε να συνεργαστεί με τον παγκόσμιο φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer για το εμβόλιό της, το οποίο τώρα κυκλοφορεί παγκοσμίως.

Η CureVac, που είναι εισηγμένη στον Nasdaq και υποστηρίζεται από τους τους επενδυτές Dietmar Hopp, το Ίδρυμα Gates, την GlaxoSmithKline και τη γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε ότι στοχεύει να παράγει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της το 2021 και έως 600 εκατομμύρια το 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr