NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Σαγκάη επενδύει 898 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αρένας e-sports

Η Σαγκάη επενδύει 898 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αρένας e-sports
Φωτογραφία: Richard Ye

Η Σαγκάη βάζει τα θεμέλια για μια μεγάλη αρένα e-sports, καθώς η πόλη θέλει να γίνει ηγέτης στη βιομηχανία των τουρνουά γύρω από τα ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια.

Τα e-sports αποτελούν μια βιομηχανία που αναπτύσσεται γρήγορα, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα τελευταία χρόνια, τα τουρνουά e-sports κατάφεραν να γεμίσουν μεγάλα στάδια, με τους οπαδούς να συρρέουν για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους παίκτες.

Ο νέος χώρος, που φέρει την ονομασία Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center, θα κοστίσει 5,8 δισεκατομμύρια γουάν (898,2 εκατομμύρια δολάρια) και θα εκτείνεται σε 500.000 τετραγωνικά μέτρα.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας κόμβος όπου οι ομάδες και οι εταιρείες της συγκεκριμένης βιομηχανίας θα μπορούν να διατηρούν τις βάσεις τους, ενώ θα συνδέεται και με ξενοδοχείο.

Η Σαγκάη επιθυμεί να τοποθετηθεί ως παγκόσμιο κέντρο ηλεκτρονικών αθλημάτων. Πέρυσι, η πόλη φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "League of Legends", ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο ημερολόγιο των ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Τα e-sports συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταχέως και εκτιμάται ότι έχουν αποφέρει έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 παγκοσμίως. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr