NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Facebook: Μπλόκαρε επ' αόριστον τον λογαριασμό του Trump - Τι δήλωσε ο Zuckerberg

Facebook: Μπλόκαρε επ' αόριστον τον λογαριασμό του Trump - Τι δήλωσε ο Zuckerberg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εμποδίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump να δημοσιεύσει στους λογαριασμούς του, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, επ' αόριστον και τουλάχιστον έως ότου ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden αναλάβει τα καθήκοντα του.

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι από το να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ μεγάλοι» έγραψε ο Zuckerberg σε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. «Επομένως, επεκτείνουμε την απαγόρευση που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ 'αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας».

Η αναστολή αντιπροσωπεύει την πιο επιθετική δράση του Facebook ενάντια στον Trump κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του. Το Facebook, το Twitter, το Snap και το YouTube της Google άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση την Τετάρτη για να περιορίσουν τις αναρτήσεις του Trump στις πλατφόρμες τους, αφού ο ίδιος συνέχισε να κάνει ισχυρισμούς σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ.

Το Facebook είπε την Τετάρτη ότι θα κλειδώσει τον λογαριασμό του Trump για 24 ώρες, εμποδίζοντας τον να δημοσιεύσει στην υπηρεσία. Το Instagram, που ανήκει στην Facebook, κλείδωσε επίσης τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου. Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του την Τετάρτη το απόγευμα για 12 ώρες και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τον αναστείλει μόνιμα εάν συνέχιζε να παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr