NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στα «χέρια» των Αρχών η μεγαλύτερη παράνομη αγορά του σκοτεινού ιστού του dark web

Στα «χέρια» των Αρχών η μεγαλύτερη παράνομη αγορά του σκοτεινού ιστού του dark web
Φωτογραφία: OSeveno

Οι γερμανικές Αρχές τερμάτισαν τη λειτουργία μιας διαδικτυακής αγοράς στο «σκοτεινό διαδίκτυο», όπου οι χρήστες αγόραζαν και πουλούσαν ναρκωτικά, κλεμμένα δεδομένα και εργαλεία πειρατείας.

Το φόρουμ, γνωστό ως DarkMarket, ήταν το μεγαλύτερο διαδικτυακό «παζάρι» για παράνομα αγαθά, όπως ανακοίνωσε η Europol, με περισσότερους από 2.400 πωλητές και 320.000 συναλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί. Η αστυνομία είπε ότι συνέβαλε έναν ύποπτο, έναν 34χρονο Αυστραλό άνδρα, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Δανίας.

Η δράση προήλθε από μια ευρύτερη έρευνα σχετικά με τον πάροχο CyberBunker, μια διαβόητη υπηρεσία που οι απατεώνες έχουν χρησιμοποιήσει για να λειτουργούν χωρίς να εντοπίζονται. «Τα αποθηκευμένα δεδομένα θα δείξουν στους ερευνητές νέους επικεφαλής, για περαιτέρω διερεύνηση συντονιστών, πωλητών και αγοραστών», τόνισε η Europol την Τρίτη.

Η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία του CyberBunker τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Traben-Trarbach, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα του Λουξεμβούργου. Οκτώ κατηγορούμενοι - τέσσερις Ολλανδοί, τρεις Γερμανοί και ένας Βούλγαρος - δικάζονται για φερόμενη βοήθεια και συνέργεια σε 249.000 συναλλαγές που αφορούσαν ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος, κλεμμένες πληροφορίες και πορνογραφικές εικόνες παιδιών.

Η αξία των bitcoin και monero που διακινήθηκαν μέσω του DarkMarket ανήλθε σε 170 εκατομμύρια ευρώ. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έκλεισαν περισσότερους από 20 διακομιστές στη Μολδαβία και την Ουκρανία, όπου βασιζόταν η DarkMarket για να λειτουργήσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr