NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τι διευκρινίζει το WhatsApp για την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

Τι διευκρινίζει το WhatsApp για την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

Η WhatsApp δημοσίευσε μια νέα σελίδα συχνών ερωτήσεων στον ιστότοπό της, όπου περιγράφει τις θέσεις της σχετικά με το απόρρητο των χρηστών, ως απάντηση σε εκτεταμένες αντιδράσεις σχετικά με μια επερχόμενη ενημέρωση γύρω από την πολιτική της.

Το βασικό ζήτημα σχετίζεται με τις διαδικασίες κοινής χρήσης δεδομένων μεταξύ WhatsApp και Facebook, με πολλούς χρήστες να ανησυχούν ότι μια ενημερωμένη πολιτική απορρήτου που θα τεθεί σε ισχύ στις 8 Φεβρουαρίου θα επιβάλει την κοινοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών με τη μητρική εταιρεία του WhatsApp.

Όπως αναφέρεται, αυτό δεν είναι αλήθεια - η ενημέρωση δεν έχει σχέση με συνομιλίες ή δεδομένα προφίλ και αντ 'αυτού η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να περιγράφει πώς οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το WhatsApp για εξυπηρέτηση πελατών μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής των συνομιλιών σε διακομιστές του Facebook.

«Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι η ενημέρωση πολιτικής δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο το απόρρητο των μηνυμάτων σας με φίλους ή συγγενείς. Αντ 'αυτού, αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει αλλαγές που σχετίζονται με την ανταλλαγή μηνυμάτων μιας επιχείρησης στο WhatsApp, η οποία είναι προαιρετική και παρέχει περαιτέρω διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης τους», γράφει η εταιρεία στη νέα σελίδα.

Τονίζει, επίσης, ότι ούτε το Facebook ούτε το WhatsApp διαβάζουν τα αρχεία καταγραφής μηνυμάτων των χρηστών ή ακούνε τις κλήσεις τους και ότι το WhatsApp δεν αποθηκεύει δεδομένα τοποθεσίας χρήστη και δεν κοινοποιεί στοιχεία επικοινωνίας με το Facebook.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr