NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διέρρευσαν δεδομένα για τα εμβόλια κατά του COVID-19 μετά από κυβερνοεπίθεση

Διέρρευσαν δεδομένα για τα εμβόλια κατά του COVID-19 μετά από κυβερνοεπίθεση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι hackers έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια COVID-19, που είχαν κλαπεί στο πλαίσιο παραβίασης που ανακαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

«Η συνεχιζόμενη έρευνα της επίθεσης στον κυβερνοχώρο στον EMA αποκάλυψε ότι ορισμένα από τα έγγραφα σχετικά με τα φάρμακα COVID-19 και τα εμβόλια που ανήκουν σε τρίτους έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο», ανέφερε ο EMA. «Απαιτείται ανάληψη δράσης από τις αρχές επιβολής του νόμου.»

Η ενημέρωση έρχεται ένα μήνα αφότου τόσο η Pfizer όσο και η BioNTech, και αργότερα η Moderna, δήλωσαν ότι ο EMA τις είχε ενημερώσει ότι ορισμένα έγγραφα είχαν προσπελαστεί μετά από κυβερνοεπίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού οι εταιρείες είχαν υποβάλει τα αντίστοιχα εμβόλια COVID-19 στον EMA προς έγκριση για έκτακτη χρήση από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο EMA, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, είναι οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εποπτεύει και αξιολογεί τη χρήση διαφόρων φαρμάκων, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

«Ο Οργανισμός συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως την ποινική έρευνα για την παραβίαση και να ειδοποιεί τυχόν πρόσθετες οντότητες και άτομα των οποίων τα έγγραφα και τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να έχουν υποστεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση».

«Ο Οργανισμός και το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο φαρμάκων παραμένουν πλήρως λειτουργικά και τα χρονοδιαγράμματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την έγκριση των φαρμάκων και εμβολίων COVID-19 δεν επηρεάζονται» σημειώνεται σχετικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr