NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Lagarde: «Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση του Bitcoin» - «Είναι υπεύθυνο για ξέπλυμα χρημάτων»

Lagarde: «Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση του Bitcoin» - «Είναι υπεύθυνο για ξέπλυμα χρημάτων»
13_01_2021 | 15:01 13_01_2021 | 15:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, ζήτησε τη δημιουργία ενός διεθνούς ρυθμιστικού πλαισίου του Bitcoin, λέγοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί σε δραστηριότητες ξεπλύματος χρημάτων και ότι πρέπει να κλείσουν τυχόν κενά.

Σύμφωνα με την ίδια και όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Reuters Next, το Bitcoin είναι υπεύθυνο για «κάποια ενδιαφέρουσα και εντελώς κατακριτέα δραστηριότητα ξεπλύματος χρημάτων».

Η Lagarde δεν παρείχε συγκεκριμένα παραδείγματα περιπτώσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του ψηφιακού νομίσματος, αλλά είπε ότι ότι υπάρχουν ποινικές έρευνες για παράνομη δραστηριότητα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση. Αυτή πρέπει να εφαρμοστεί και να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι εάν υπάρχει δίοδος διαφυγής, αυτή θα χρησιμοποιηθεί», δήλωσε η Lagarde.

Ο τομέας κρυπτονομισμάτων παραμένει ως επί το πλείστον ελαφρά εποπτευόμενος ή μη ρυθμισμένος, αν και έχουν αναδυθεί παγκόσμια πρότυπα σε τομείς όπως η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr