NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασε το venture funding το 2020

Στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασε το venture funding το 2020

Οι startups έκλεισαν το 2020 σε πολύ ισχυρότερη θέση από εκείνη στην οποία ξεκίνησαν τη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Crunchbase, με το παγκόσμιο venture funding να αυξάνεται κατά 4% σε ετήσια βάση, στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η ανάπτυξη ήρθε καθώς οι βιομηχανίες διαταράχθηκαν από την πανδημία και μετατοπίστηκαν δραματικά στις διαδικτυακές υπηρεσίες. Αυτό, με τη σειρά του, δημιούργησε μια άνθηση για εταιρείες τεχνολογικής υποδομής και υπηρεσιών cloud, οδηγώντας σε μια ισχυρή αγορά IPO και M&A καθώς οι εταιρείες επιδίωξαν να ενοποιηθούν και να ανταγωνιστούν.

Τα late-stage επιχειρηματικά κεφάλαια, τα οποία περιλαμβάνουν Series C και επόμενους γύρους, αυξήθηκαν 8% σε ετήσια βάση. Τα ιδιωτικά κεφάλαια σε εταιρείες που υποστηρίζονται από venture capital αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, στο 73% σε ετήσια βάση. Η χρηματοδότηση στο τέταρτο τρίμηνο επιβραδύνθηκε κατά 11 τοις εκατό μετά από ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο - το υψηλότερο τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια - και μειώθηκε μερικές εκατοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος.

Κοιτώντας πίσω το 2020, διαπιστώνει κανείς ότι το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκε περισσότερο από την πανδημία, αλλά μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο ρυθμός χρηματοδότησης είχε αυξηθεί. Στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το seed funding για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκε κατά 27 τοις εκατό από έτος σε έτος και 7 τοις εκατό από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Πέρυσι, εξαγοράστηκαν 41 εταιρείες που υποστηριχθήκαν από venture capital, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με μια συνολική αξία 104 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά ήταν τα περισσότερα exits κατά την τελευταία δεκαετία, με το 2018 να σημειώνει το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ, για 31 εταιρείες που εξαγοράστηκαν για συνολικά 95 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, περισσότερες από 1.500 εταιρείες εξαγοράστηκαν για 149 δισεκατομμύρια δολάρια, από περισσότερους από 1.300 αγοραστές το 2020. Οι πιο ενεργοί αγοραστές το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase, ήταν οι Apple, Microsoft και Cisco.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr