NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Twitter CEO: Σωστό το μπλόκο στον Trump, αλλά θέτει ένα «επικίνδυνο» προηγούμενο

Twitter CEO: Σωστό το μπλόκο στον Trump, αλλά θέτει ένα «επικίνδυνο» προηγούμενο
Φωτογραφία: Jack Dorsey

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας του να μπλοκάρει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump, ενώ αναγνώρισε ότι η κίνηση οφείλεται στην αποτυχία της πλατφόρμας να προωθήσει τις «υγιείς» συζητήσεις και δημιουργεί ένα «επικίνδυνο» προηγούμενο.

«Πιστεύω ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση για το Twitter», δήλωσε ο Dorsey σε μια σειρά από 13 δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του, επικαλούμενος «εξαιρετικές» περιστάσεις, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να «εστιάσει όλες τις ενέργειές στη δημόσια ασφάλεια».

«Δεν γιορτάζω ούτε νιώθω υπερηφάνεια για το ότι πρέπει να απαγορεύσουμε το @realDonaldTrump από το Twitter ή το πώς φτάσαμε εδώ», δήλωσε ο Dorsey. «Η βλάβη στον πραγματικό κόσμο ως αποτέλεσμα της διαδικτυακής ομιλίας είναι πραγματική και αυτό που οδηγεί την πολιτική μας».

«Ενώ υπάρχουν σαφείς και προφανείς εξαιρέσεις, πιστεύω ότι η απαγόρευση είναι δική μας αποτυχία να προωθήσουμε την υγιή συζήτηση. Και μια στιγμή για να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιχειρήσεις μας και το περιβάλλον γύρω μας», είπε.

Ο Dorsey αναφέρθηκε επίσης σε παρόμοιες ενέργειες άλλων εταιρειών, όπως των Facebook και Snapchat. Αυτές οι δράσεις δεν ήταν συντονισμένες, είπε ο Dorsey, αλλά αποτελούν πρόκληση για τη βιομηχανία τεχνολογίας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Twitter ήταν κεντρικό στοιχείο της προεδρίας του Trump, γεγονός που ωφέλησε επίσης την εταιρεία με τη μορφή αμέτρητων ωρών αφοσίωσης των χρηστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr