NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κυβέρνηση Trump βάζει την Xiaomi σε επενδυτική «μαύρη λίστα»

Η κυβέρνηση Trump βάζει την Xiaomi σε επενδυτική «μαύρη λίστα»
15_01_2021 | 10:59 15_01_2021 | 11:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμπεριέλαβε τη Xiaomi και οκτώ άλλες κινεζικές εταιρείες σε μια «μαύρη λίστα» επενδύσεων, εμποδίζοντας τους Αμερικανούς να επενδύσουν σε αυτές.

Όλοι οι υπάρχοντες Αμερικανοί επενδυτές στις συγκεκριμένες φίρμες θα πρέπει επίσης να εκχωρήσουν τις συμμετοχές τους μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2021. Σημειώνεται πως η κινεζική Huawei είναι ήδη μέρος αυτής της μαύρης λίστας.

Η Xiaomi είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στην Κίνα και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Σημειώνεται πως η Qualcomm Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικού κεφαλαίου της Qualcomm, έχει επενδύσει σε αυτήν. Εάν η απόφαση δεν ανατραπεί, η εταιρεία κατασκευής chipset με έδρα το Σαν Ντιέγκο ενδέχεται να χρειαστεί να εκποιήσει τις συμμετοχές της έως τον Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι εννέα «απαγορευμένες» κινεζικές εταιρείες έχουν δεσμούς ή ελέγχονται από τον κινεζικό στρατό. Εκτός από τη Xiaomi, η λίστα περιλαμβάνει επίσης την Comac, έναν κατασκευαστή αεροπλάνων που σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί την Boeing και την Airbus.

Σημειώνεται ότι αυτή η απαγόρευση από την κυβέρνηση του Donald Trump είναι διαφορετική από την «Λίστα οντοτήτων», στην οποία το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου έβαλε και την Huawei. Αυτή η λίστα εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν την τεχνολογία και τις υπηρεσίες τους σε κινεζικές εταιρείες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr