NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Θετικά υποδέχονται οι παραγωγικοί φορείς το άνοιγμα του λιανεμπορίου [upd]

Θετικά υποδέχονται οι παραγωγικοί φορείς το άνοιγμα του λιανεμπορίου [upd]
15_01_2021 | 19:16 16_01_2021 | 15:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων της χώρας για τα νέα μέτρα για το άνοιγμα της αγοράς.

Την ικανοποίησή τους για την επαναλειτουργία της Αγοράς από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εκφράζουν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της χώρας με ανακοινώσεις τους

Αναλυτικά:

Δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου

Η ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, αναπτερώνει τις ελπίδες που μας είχαν απομείνει για τη σωτηρία της αγοράς και των επιχειρήσεων, μεγάλος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, λόγω του λοκντάουν που είχε επιβληθεί.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος πλήρως τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας και να παραμείνουν στο εξής ανοιχτά τα καταστήματα.

Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει και επαναλειτουργία της εστίασης που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου.

Παράλληλα, βέβαια, θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί και να διευρυνθούν τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα εθνικά μέτρα που θα αποτρέψουν «λουκέτα» και θα διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή.

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ, Γεώργιου Καρανίκα

Οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας θα τηρηθούν από τους μικρομεσαίους εμπόρους υποδειγματικά. Υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι τηρούνται εξίσου σε όλες τις επιχειρήσεις

Στην παρούσα εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, είναι σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται ένα σαφές σήμα επανεκκίνησης συνολικά της αγοράς. Το «υβριδικό» πλαίσιο λειτουργίας που υιοθετήθηκε γίνεται αποδεκτό ως προσωρινή λύση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποτραπεί ο «ξαφνικός θάνατος» χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα αφετηρία για την αγορά με σύνθετους κανόνες, που απαιτεί από όλους την μέγιστη υπευθυνότητα. Οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι από την ερχόμενη Δευτέρα να τηρήσουν υποδειγματικά τους νέους κανόνες, να περιφρουρήσουν το δικαίωμα τους να εργαστούν και να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν να διεκδικούν με περισσότερες πιθανότητες την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους στοχοποιήσει άδικα, ούτε να κερδοσκοπήσει αθέμιτα σε βάρος τους. Καλούμε την Πολιτεία να διασφαλίσει από την πρώτη μέρα με εντατικούς ελέγχους ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας προστατεύεται παντού με την ίδια προσήλωση, και ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις, εκεί όπου έως σήμερα, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός υπήρξε ο κανόνας, και όχι η εξαίρεση. Καλούμε και τους καταναλωτές σε μία «συμμαχία ευθύνης» απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς: την πανδημία, την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική αποξένωση. Με ασφάλεια, αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη, μπορούμε μαζί να «ξαναζωντανέψουμε» τις εμπορικές πιάτσες και τα συνοικιακά καταστήματα.

ΓΣΕΒΕΕ: Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς

Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές ,πολύ μικρές και ΜμΕ του λιανικού εμπορίου, κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να αναστείλουν την λειτουργία τους ή/και να λειτουργήσουν εντός ενός ρυθμιστικού πλαισίου που επέφερε δραματική μείωση τζίρου, οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Α Γεωργιάδη, για άνοιγμα μεγάλου μέρους της αγοράς, χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις ανισότητες που δημιουργεί η μέθοδος του click away, μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί.

Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το αντίκτυπο που θα έχει αυτό το μέτρο, για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ωστόσο, και μόνο που οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους εντός των καταστημάτων τους αποτελεί, τουλάχιστον, μια ψυχολογική ανάταση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα καταρχήν για τη προστασία των καταναλωτών, των εργαζομένων και τη δική τους, αλλά και για την διατήρηση αυτού του μέτρου.

Υπενθυμίζουμε, πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με εργαζόμενους και επιχειρηματίες να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς. Είναι επίσης, ανάγκη να ληφθούν ικανοποιητικά μέτρα στήριξης των κλάδων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Δήλωση προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση άκουσε τις προτάσεις του Ε.Ε.Α. σχετικά με την ανάγκη ανοίγματος του λιανεμπορίου και σε μεγάλο βαθμό τις υιοθέτησε. Πλέον από τη Δευτέρα 18/1 τα εμπορικά καταστήματα, μετά από σχεδόν 2 μήνες, ανοίγουν και πάλι. Στόχος είναι να μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική. Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κάτι που πρέπει βέβαια να κάνουν και οι επιχειρήσεις. Εφόσον όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού. Ταυτόχρονα θέλω να απευθύνω έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς του, να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ψωνίζοντας από το συνοικιακό μας κατάστημα και όχι ηλεκτρονικά από κάποια μεγάλη αλυσίδα, προστατεύουμε τη βιωσιμότητα μίας γειτονικής μας επιχείρησης, τη θέση απασχόλησης του φίλου μας, δίνουμε ώθηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δήλωση προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρου Καφούνη

Η προσπάθεια που καταβάλαμε το τελευταίο διάστημα με στοιχεία και τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις, έπιασε τόπο.

Από τη Δευτέρα οι συνάδελφοί μου επιστρέφουν στις δουλειές τους, για να συνεχίσουν τη μάχη που ξέρουν καλά να δίνουν.

Καταναλωτές, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες, είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούν αρμονικά τηρώντας απόλυτα τις υγειονομικές προφυλάξεις, γιατί πάνω από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι η υγεία.

Ικανοποιημένο το ΕΒΕΘ από την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ακούει τους φορείς που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις και δίνει και στην Επιμελητηριακή κοινότητα κουράγιο να συνεχίσει το έργο της. Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού θα εξαρτηθεί από την τήρηση των υγειονομικών κανόνων από τους ίδιους τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις αλλά και την Πολιτεία.

Πρέπει όλοι να επιδείξουν μεγάλη υπευθυνότητα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε σε ένα τρίτο lockdown που είναι αδύνατον να το αντέξει η αγορά.

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ κ. Βασίλη Κορκίδη για το άνοιγμα της αγοράς

Η ανακοινωθείσα απόφαση της κυβέρνησης, που στάθμισε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς διατηρεί ζέουσες τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από το “υβριδικό lockdown”, ενώ η οικονομία θα μπορέσει πλέον να κινηθεί. Η επαναφορά του λιανεμπορίου σε λειτουργία χωρίς ραντεβού, σε συνδυασμό με τις χειμερινές τακτικές εκπτώσεις, δίνει ανάσα και μία ακόμα ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα λουκέτων και συνακόλουθα, απωλειών σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. Οι χειμερινές εκπτώσεις, υπό τις νέες ευχάριστες προϋποθέσεις, μπορούν να βοηθήσουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και να απομακρύνουν τον ορατό κίνδυνο πτωχεύσεων και ανεργίας. Ο εμπορικός κόσμος πρέπει να τηρήσει και είμαι βέβαιος πως θα το πράξει με “θρησκευτική ευλάβεια”, τους υγειονομικούς κανόνες για ασφαλή λειτουργία, απευχόμενος του ενδεχομένου τα επιδημιολογικά δεδομένα να ανατρέψουν εκ νέου την κατάσταση με ένα γενικευμένο lockdown. Το “κλικ” που ακούστηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης είναι αυτό που ξεκλειδώνει τα καταστήματα μας και φέρνει χαμόγελα σε εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές με το πολυπόθητο “click to open”. Όμως, πρέπει όλοι “να προσέχουμε για να έχουμε” την υγεία μας και να διατηρήσουμε στη διάρκεια του χειμώνα ανοικτή την αγορά.

Ο ΕΣΠ εκφράζει την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για την επαναλειτουργία της Αγοράς από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, μέσα από διάλογο, η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για επαναλειτουργία της αγοράς, ώστε να περιοριστούν έστω και σε ένα μικρό βαθμό οι απώλειες που θα έχει η αγορά, ειδικά τη δεδομένη χρονική συγκυρία, όπου η εκπτωτική περίοδος αποτελεί και την τελευταία σανίδα σωτηρίας για το λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα του Πειραιά από τη Δευτέρα είναι έτοιμα να καλωσορίσουν και πάλι τους καταναλωτές, τηρώντας με ευλάβεια όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια.

Άλλωστε, σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία, τα καταστήματα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του covid-19 και από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην προστασία της δημόσιας υγείας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού και την ασφαλή διέλευση των πελατών τους.

Καλούμε τους καταναλωτές να επισκεφθούν την φιλόξενη Αγορά του Πειραιά και να επωφεληθούν από τις μεγάλες εκπτώσεις των πειραϊκών καταστημάτων, που είναι έτοιμα να τους υποδεχθούν και να τους εξυπηρετήσουν με απόλυτη ασφάλεια και συνιστούμε στους συναδέλφους μας αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων όπως πάντα , προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και η λειτουργία της αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr