NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Παγώνει» το deal Couche-Tard και Carrefour λόγω των αντιδράσεων στη Γαλλία

«Παγώνει» το deal Couche-Tard και Carrefour λόγω των αντιδράσεων στη Γαλλία
18_01_2021 | 11:28 18_01_2021 | 11:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η καναδική Alimentation Couche-Tard και η γαλλική Carrefour διέκοψαν τις συνομιλίες γύρω από μια προτεινόμενη συμφωνία συγχώνευσης, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Η απόφαση για διακοπή των διαπραγματεύσεων έλαβε χώρα όταν ανώτατα στελέχη της εταιρείας με έδρα το Κεμπέκ έφτασαν στο Παρίσι για να προσφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων σε καταστήματα Carrefour, χωρίς περικοπές θέσεων εργασίας για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αυτά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τον υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire, ο οποίος είπε στα στελέχη της, σε ιδιωτική συνάντηση την Παρασκευή, ότι υποστηρίζει τη θέση του πως η εξαγορά θα ήταν κακή για τη Γαλλία.

Νωρίτερα, ο Le Maire είπε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Συνοψίζοντας: είναι όχι. Ένα ευγενικό όχι, αλλά ένα όχι που είναι σαφές και οριστικό».

Τα στελέχη της Couche-Tard γύρισαν πίσω στον Καναδά μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες. Ενώ οι συζητήσεις έχουν προς το παρόν «παγώσει», θα μπορούσαν να επανακάμψουν αργότερα εάν η κυβέρνηση αλλάξει τη θέση της, δήλωσαν οι ίδιοι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr